Aperitiv portofele cu ciuperci
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriPrepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu crema de pate
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriRulourile -intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul; amestecam, apoi facem o adancitura in mijloc, adaugam untul topit, 50 ml laptele caldut, drojdia si amestecam cu o lingura, apoi lasam...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu legume si branzeturi
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe taie zucchini pe lungime in patru si apoi in felii. Se toaca marunt buchetelele de broccoli si sparanghelul. Se pun legumele intr-un bol mai mare si se adauga deasupra smantana lichida,...Citeste continuarea
Aperitiv oua vopsite pentru Paste
Postat de: Veronica22 in Aperitive / GarnituriOuale trebuie spalate foarte bine cu detergent si apoi clatite. Punem apoi oulale la fiert in apa cu sare si otet, la foc foarte mic, pentru a fierbe incet. In acest mod coaja oualor nu va...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac si branza...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe curăță spanacul (rupându-i rădăcinile și 2-3 centimetri din tulpină), se spală de 3-4 ori, se scurge de apă și apoi se taie mărunt. Într-o tigaie se pune uleiul și...Citeste continuarea
Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa
Postat de: UrsanMihaela in Aperitive / GarnituriPunem in vas cojile de ceapa si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatate vasului. Adaugam o lingura de...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu ton
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIncepem prin a pune ouale la fiert intr-o craticioara cu apa pentru 10 minute. Cand ouale au fiert, le trecem prin jet de apa rece. Astfel ele se vor curata mai usor de coaja. Curatam...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriOuăle se fierb tari. Se curăţă de coajă şi se pun într-un castron în care am ras fin sfecla roşie crudă. Se lasă acoperite de sfeclă pentru 10 minute. Se...Citeste continuarea
Aripioare crocante
Postat de: katty in PuiCuratam aripile de eventualele resturi, taiem vafurile, le taiem in jumatate, le spalam bine si le scurgem. Le asezam intr-un castron. Punem peste ele sare, piper, salvia, usturoiul, chili,...Citeste continuarea
Aperitive festive
Postat de: Bucataras inPachetele de primavara Mod de preparare: · Se da pe razatoare morcovul; ·...Citeste continuarea
Aperitiv omleta la cuptor, cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCepele verzi se curăță, se spală și se taie rondele. Se spală ardeii și se taie (cel capia în rondele, iar ardeiul gras în feliuțe) Se răzuie cașcavalul și se feliază...Citeste continuarea
Aperitiv stelute, inimioare din...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriIntindem aluatul pe masa infainata si decupam stelute, inimioare, etc.,cu ajutorul formelor pentru fursecuri/biscuiti. La jumatate din forme, le decupam mijlocul cu o forma rotunda. Asezam...Citeste continuarea
Aperitiv chec Picnic
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriTocam cubulete salamul, pastrama, apio si ardeiul. Tocam marunt ceapa verde, usturoiul verde, loboda si feliem ciupercile. Dam cascavalul pe razatoare. Mixam bine ouale cu putina sare, apoi...Citeste continuarea
Aperitiv pateuri cu branza si rubarba
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriRadem branza si tocam rubarba si muschiul cubulete. Amestecam branza, muschiul afumat, rubarba si semintele si asezonam cu flori de lavanda. Taiem patratele de aluat, punem o lingura de...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cascaval cu oregano
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriRadem intr-un castron cascavalul, telemeaua, apoi le amestecam cu ouale, sare daca mai este nevoie, piper, oregano, praful de copt si faina. Omogenizam bine compozitia. Cu o lingurita...Citeste continuarea
Aperitiv camembert la cuptor cu sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se indeparteaza crusta branzei, doar pe una din parti si se adauga inpoi in ambalajul din lemn cu partea fara crusta in sus. Se gateste pe o...Citeste continuarea
Aperitiv portofele cu piept de pui,...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriCernem 300 gr faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc, in care punem oul, sarea, uleiul, otetul si apa. Incepem sa framantam, apoi adaugam cate putina faina pana aluatul nu se...Citeste continuarea
Aperitiv gustare simpla
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSalamul se curata de membrana si se feliaza .Aceasta este o regula la servirea salamului pe o farfurie cu aperitive . Ouale se fierb , se curata si se taie jumatati ....Citeste continuarea
Aperitiv budinca cu pui, ciuperci...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAm mai rămas stingher jumătate dintr-un piept de pui, din puiul pe sticlă de sâmbătă, așa că am încropit țac, pac, un aperitiv pe gustul Zmeișorilor. Pieptul de pui se...Citeste continuarea
Aperitiv placintele cu spanac
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriPunem spanacul intr-o strecuratoare la scurs. Pentru aluat cernem faina intr-un vas. Amestecam drojdia uscata cu apa calduta si putin zahar. Facem o adancitura in faina si punem amestecul de...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza cu...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriMai intai o sa precizez de ce l-am numit aluat si nu foietaj. Pentru ca nu il consider foietaj, deoarece nu necesita decat o simpla impaturire si nu 3, asa ca la foietaj. Se face destul de repede,...Citeste continuarea
Aperitiv placinta taraneasca
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se dă margarina rece pe răzuitoare, se amestecă împreună cu puţină făină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu...Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat
Postat de: Studenta_la_cratita in Aperitive / GarnituriCascavalul, sunca, gogosarul si castravetii murati se taie cuburi. Separat se amesteca galbenusurile, smantana, faina, praful de copt pana se omogenizeaza. Se adauga ingredientele taiate cuburi...Citeste continuarea
Aperitive pachetele cu ciuperci / mere
Postat de: Studenta_la_cratita in Aperitive / GarnituriSe lasa aluatul la decongelat. Ciupercile se toaca marunt (la cutit sau la blender). Intr-o tigaie se pune putin ulei, se adauga ceapa taiata marunt. Cand s-a inmuiat, se adauga ciupercile....Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu aluat de casa...
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriDrojdia proaspătă se faramiteaza într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se activeze. Separat, într-un castron mare, se cerne...Citeste continuarea
Aperitiv chiroste cu branza
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol bateti ouale spuma cu sarea. Adaugati faina treptat, amestecati cu lingura, iar cand se intareste, framantati cu mana. Puneti 3-4 inguri de apa, ca sa se lege mai bine...Citeste continuarea
Aperitiv oua cu maioneza si marar
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe scot din frigider oul crud şi muştarul, pentru a le aduce la temperatura camerei. Este important ca toate ingredientele să aibă aceeaşi temperatură. Se fierb ouăle tari. Se...Citeste continuarea
Ardei capia la borcan
Postat de: trifadalia in BulionSe coc ardeii capia pe plita. Se lasa la racit cu sare si se curata. Se macina ardeii curatati si gogosarii. Se pune uleiul la incins si se toarna peste el ardeii macinati imreuna cu gogosarii....Citeste continuarea
Aperitiv tapas cu jambon
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita, usturoiul zdrobit, ulei de masline, sare, piper; amestecam bine si dam deoparte pana ce prajim feliile de paine. Intr-un bol...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu cartofi si altele
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai punem la fiert cartofii in coaja. Ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam si ii taiem cubulete mici. Intr-un castron punem branza rasa pe razatoarea mare, ouale si smantana, presaram...Citeste continuarea
Aperitiv budinca cu branza,...
Postat de: oanapl in Mancare copiiDesfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă clocotită cu sare pentru 3 minute. Cureți dovlecelul și îl rază pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îl scurgi bine...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu pate din...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe prepară pateul de ficăței de pui după cum urmează: /www.bucataras.ro/retete/pate-din-ficatei-de-pui-85704.html Se fierb 4 ouă tari, se lasă să se răcească, se curăță de coji...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu ciuperci
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriPunem drojdia peste laptele caldut, amestecam si dam deoparte pentru 10 minute. Taiem marunt ciupercile, maslinele si busuiocul. Cu ajutorul unui tel batem ouale cu sare apoi adaugam...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu porumb, rosii,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent, făina, laptele și apa minerală până ce se obține un aluat fluid, de consistența smântânei...Citeste continuarea
Aperitiv lalele din rosii umplute...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriRosiile se spala, li se cresteaza varful in 4, cu ajutorul unui cutit, se decupeaza cotorul si se indeparteaza, dupa care se scobeste rosia si se scot semintele, cu ajutorul unei lingurite si...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu ciuperci
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie punem ulei de masline cu ceapa, ardeiul si usturoiul tocate marunt. Apoi adaugam ciupercile spalate in prealabil si feliate. Adaugam sare, piper si amestecam pana se inmoaie...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cartofi cu cascaval
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriCartofii se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 20-25 minute, se pot verifica cu o furculiță. Se pun la scurs, se curăță și se pasează ca pentru piure. Se...Citeste continuarea
Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriIntr-o craticioara, pune apa cu sare la fiert. Cand aceasta a inceput sa dea fiarba, adauga cele 4 oua cu mare grija si lasa-le fix 4 minute si jumatate. Vrei ca interiorul sa ramana moale....Citeste continuarea
Aperitiv foietaj cu kaizer si...
Postat de: Reli_B in Aperitive / GarnituriLasam aluatul de foietaj la temperatura camerei sa se dezghete. Kaizerul il taiem in cubulete mici si il punem intr-o tigaie sa se caleasca. Ardeiul gras il spalam si il taiem si pe acesta...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu ceapa si oregano
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIntr-un castron sau in bolul robotului amestecati faina, sarea si untul moale taiat bucatele. Adaugati apa treptat si oregano. Framantati pana obtineti un aluat omogen . Puneti-l intr-o...Citeste continuarea
Aperitiv spirale cu branza si masline
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe prepara maiaua. In 100 ml lapte caldut se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se adauga pe margine...Citeste continuarea
Afumatura la cioroi, alias slow...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai am scos de la congelator coastele, carnea si carnatul, le-am lasat sa se dezghete, apoi le-am portionat si le-am asezat in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l, am pus uleiul si apa,...Citeste continuarea
Aperitiv pateuri cu branza de burduf
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol cernem faina, facem o adancitura, pe margine adaugam sarea, iar in mijloc adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, zaharul, uleiul. Incepem sa framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea
Aperitiv tortilla cu cartofi si bacon
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriMai intai ne ocupam de cartofi. Ii curatam ii spalam si ii feliem mai grosier. Punem ulei la incins si prajim cartofii, intorcandu-i usor pe toate partile. Ii scoatem apoi pe prosoape...Citeste continuarea
Aperitiv pungute cu ciuperci
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa....Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriOuale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza galbenusurile frecate cu uleiul. In compozitia de oua se adauga faina cernuta, sare si piper. Sunca de pui...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu dragoste...de dieta
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriOuale le speli si apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul il speli si il tai feliute subtiri. Adaugi totul in ouale batute....Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu omleta si ton
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriBateti ouale spuma cu un tel. Condimentati cu sare, piper si boiaua dulce. Patrunjelul spalat, il tocati marunt. Adaugati verdeata peste oua si cascavalul ras, amestecati bine. Puneti o lingura de...Citeste continuarea
Aperitiv placinte Bihorene
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriPeste o lingura de sare se toarna apa calduta pentru a se dizolva sarea, dupa care se pune faina, cat sa iasa un aluat mai moale decat cel de paine sau de cozonac ce se framanta bine fara a ne...Citeste continuarea
Aperitiv tartine valentine
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriToate feliile de pâine se decupează în formă de inimioare. Se fierbe tare un ou, se lasă la răcit, se curăță și se feliază în momentul în care se vor decora...Citeste continuarea