Bilute de biscuiti cu nuca un...
Postat de: bucatarasa in DulciuriCum se prepara bilute de biscuiti cu nuca Zdrobirea biscuitilor: Zdrobiti biscuitii intr-un blender sau puneti-i intr-o punga de plastic si zdrobiti-i cu un sucitor pana obtineti firimituri...Citeste continuarea
Broccoli la cuptor reteta sanatoasa...
Postat de: bucatarasa in Mancaruri de postCum se prepara Broccoli la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa Preincalzirea cuptorului: Preincalziti cuptorul la 200°C. Pregatirea...Citeste continuarea
Budincă de croissante cu fructe de...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara Budinca de croissante cu fructe de pădure: Feliază croissantele, apoi așază-le într-o tavă termorezistentă. Amestecă bine ouăle, adaugă un praf de sare și...Citeste continuarea
Broccoli și sparanghel gratinat cu...
Postat de: Bucataras in Mancaruri de legumeCum se prepara Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola: Pregătiți sparanghelul, tăind partea lemnoasă, apoi în bucăți de cca 3 cm. Pregătiți și câteva...Citeste continuarea
Briose cu crema de ciocolata pentru...
Postat de: bucatarasa in DulciuriCum se prepara Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului Prepararea brioselor: Preincalziti cuptorul la 180°C si pregatiti o tava de briose cu forme de hartie. Intr-un bol...Citeste continuarea
Brioșe cu ou și gorgonzola dulce
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPreîncălzeste cuptorul la 180°C. Într-un castron, bate ouăle că pentru omletă și condimentează-le cu sare și piper. Adaugă iaurtul. Taie cubulețe ardeiul roșu și...Citeste continuarea
Bomboane din biscuiți - Un desert...
Postat de: Bucataras in DulciuriIata cum se prepara Bomboane din biscuiti - Un desert delicios al copilariei: Macina grosier biscuitii cu ajutorul unui tocator. Adauga putin lapte, crema de ciocolata, untul de...Citeste continuarea
Burrito cu bacon - Rețeta unui mic...
Postat de: Bucataras in SandvisuriCum se prepară Burrito cu bacon - Rețeta unui mic dejun rapid și savuros: Așază feliile de bacon într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și pune-l la...Citeste continuarea
Briose economice, fara lapte si ou...
Postat de: gaby_d in DulciuriCum se prepara Briose economice, fara lapte si ou cu ciocolata After Eight Intr-un bol uscat si curat amesteca faina cernuta, cu zaharuL brun, zaharul tos, cacaua, sarea si praful de copt....Citeste continuarea
Budincă de cozonac cu afine și...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara Budinca de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor: Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tăiați cozonacul în cuburi...Citeste continuarea
Briose delicioase cu nutella,...
Postat de: privatelaura in DulciuriCum se prepara Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara: Se preincalzeste cuptorul la 180°C si se pun hartii de briose in tava de copt. Intr-un bol mare, se amesteca...Citeste continuarea
Brânză feta la cuptor cu...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCum se prepara Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană: Preîncălziți cuptorul la 200°C. Spălați și tăiați roșiile, apoi...Citeste continuarea
Branzoaice calde si pufoase, o...
Postat de: Caty in DulciuriIata cum se prepara Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor Am scos din timp ingredientele ca sa fie la temperatura camerei. Am inceput apoi sa amestec faina cu drojdia...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi cu branza sarata...
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriIata cum se prepara Biscuiti fragezi cu branza sarata: Reteta simpla si gustoasa: Intr-un vas se pune untul rece, un praf de sare, branza faramitata si faina cernuta cu praful de copt. Se...Citeste continuarea
Budinca cu paste
Postat de: dantes in PasteSe fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet si se lasa la scurs. Branza se amesteca cu 4 oua,150 ml.smantana,zaharul,esenta de vanilie si coaja de la o potrocala.Se amesteca aceasta...Citeste continuarea
Blat de tort cu aroma de rom
Postat de: momo121 in TorturiDin aceasta compozitie ies 2 foi groase sau 3 subtiri la tava de 22 cm!!! Separam ouale , albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o...Citeste continuarea
Bors de crap, cu zdrente de ou
Postat de: katty in Crap / CarasSpalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la...Citeste continuarea
Budinca de orez la slow cooker...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai am spalat orezul. apoi am pus laptele in vasul crock-pot-ului, am pus sarea, zaharul, zaharul vanilat si bucatele de unt, am adaugat si orezul spalat. Am setat functia higt , am mai...Citeste continuarea
Budinca de chia cu portocale
Postat de: robert_badica in DulciuriSeminţele de chia, laptele şi mierea se pun într-un borcan. Se amestecă bine cu o lingură şi se înfiletează capacul. Borcanul se pune la frigider pentru 4 ore sau cel mai bine...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza
Postat de: cristina1985 in FusilliStafidele se pun in apa cu esenta rom.Nu am scris ce cantitate, pentru ca fiecare pune dupa cum doreste. Daca branza este prea sarata, atunci se tine cateva...Citeste continuarea
Bors de vara, cu dovlecei
Postat de: RODIMUR in CiorbeLeguminoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Branza de vaci de casa cu arpagic...
Postat de: ctlina in Mancare copiiIntr-o oala puneti un pic de apa pe fund si adaugati laptele si smantana. Aduceti la fierbere (apa va ajuta ca compozitia sa nu se prinda pe fundul oalei). Cand laptele incepe sa fiarba,...Citeste continuarea
Bouyoudi - mancare greceasca de rosii
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai punem un vas cu apa la fiert. Oparim apoi rosiile timp de 2-3 minute si le decojim. Ungem un vas temorezistent cu ulei de masline si adaugam un strat de rosii taiate cuburi. Sa stiti...Citeste continuarea
Broccoli cu cartofi la cuptor
Postat de: oanapl in Mancare copiiSe desface broccoli in buchețele și se fierb în apă cu sare, timp de 5 minute. Se curăță, se spală cartofii și se taie în cubulețe apoi se fierb pe jumătate. Se unge cu...Citeste continuarea
Bame cu carne de porc
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCeapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce...Citeste continuarea
Bautura racoritoare cu 3 ingrediente
Postat de: cristinutanicolita in BauturiPunem laptele intr-o cratiță, adăugăm ciocolata rupta în bucăți mici. Punem oala pe foc și amestecam pana se topește ciocolata. Luam oala de pe foc și lăsăm laptele cu ciocolata...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza de vaci...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiPastele se fierb în apă clocotită cu un praf de sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc și se lasă în așteptare. Cât timp fierb pastele, caisele uscate...Citeste continuarea
Bors de porc cu stevie si zucchini
Postat de: katty in CiorbeSpalam carnea bine dupa ce a fost portionata si o punem la fiert in apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate....Citeste continuarea
Bors de primavara cu taitei de casa
Postat de: Ksenya in Supe/CiorbePunem la fiert legumele, morcovul, patrunjelul si telina. Adaugam fasolea fiarta, supa de legume sau apa lasam la fiert 20 minute. Separat calim ceapa in 3 linguri ulei, cand ceapa a devenit...Citeste continuarea
Bors rapid de sfecla rosie
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeCuratati sfecla de coaja si dati-o pe razatoare cea mare. Intr-o oala prajiti ceapa taiata marunt in uleiul de masline. Adaugati sfecla rasa. Varsati 0,75 cl de apa fiarta , puneti zeama de...Citeste continuarea
Burger de post din fasole rosie
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postChiftelele de fasole: Scurgeti fasolea si o treceti pe sub un jet de apa. O rasturnati intr-o sita si o lasati sa se scurga bine. Ceapa verde o taiati rondele. Patrunjelul verde il tocati...Citeste continuarea
Bors de fasole verde cu carne de porc
Postat de: katty in CiorbePortionam carnea, o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Spumam si fierbem de jumatate. Adaugam morcovul, ceapa si pastarnacul...Citeste continuarea
Broccoli pane, cu piure de cartofi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe desface căpățâna de broccoli în buchețele, care se spală sub jet de apă, după care se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă. Apoi se pun buchețelele de...Citeste continuarea
Bors de bibilica cu gulii
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine carnea si o punem intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Fierbem si spumam de cate ori este nevoie pana carnea este fiarta de jumatate. Intre...Citeste continuarea
Berbecut cu cartofi la tava
Postat de: mihaelar63 in OaiePulpa de berbecut se curata si se spala cu atentie. Nu este problema ca pulpa de berbecut pare pe exterior mai grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere ....Citeste continuarea
Branza de vaci de casa (alta varianta)
Postat de: momo121 in Mancare copiiO varianta foarte, foarte usoara de a obtine o branzica de vaci numai buna de facut placinte, de a o savura cu smantana si cu mamaliguta, sau orice va place... Asadar nu trebuie decat sa...Citeste continuarea
Baghete rustice
Postat de: ancutsa in PiineÎn bolul de la mixer pui lichidele și drojdia. Amesteci puțin, apoi adaugi făină, nu toată odată, ci în mai multe reprize. Acum, între reprizele cu făină,...Citeste continuarea
Budinca de chia cu iaurt
Postat de: mitinita in DulciuriSe pun aptele, iaurtul si semintele de chia intr-un bol de sticla. Se adauga miere, dupa gust. De asemenea, se pot adauga si arome, cum ar fi vanilia sau menta, dar si fructe de sezon....Citeste continuarea
Bors de pipote de curcan
Postat de: katty in CiorbeCuratam pipotele de resturi. le spalam bine si le taiem in 2-3 bucati. Punem pipotele intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca. Fierbem si spumam bine pentru a obtine o zeama...Citeste continuarea
Biban de mare in crusta de sare si...
Postat de: Bucataras in PestePregateste o tava mai adanca pentru cuptor. Pune sarea grunjoasa in tava impreuna cu ierburi aromatice. Adauga un pahar de vin si unul de apa si amesteca pana se formeaza o crusta...Citeste continuarea
Bors de stevie cu bacon si zdrente...
Postat de: katty in CiorbeCuratam frunzele de stevie si rupem cozile. Spalam in cateva ape si scurgem. Punem la fiert putina apa cu sare si cand clocoteste adaugam stevia. Dam cateva clocote, oprim focul si scurgem...Citeste continuarea
Briose cu sunca si cascaval -...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriIata cum se prepara Briose cu sunca si cascaval - Reteta de aperitiv simplu si gustos Cascavalul il taiati cubulete, la fel si sunca. Patrunjelul verde il tocati marunt Mixati ouale spuma cu...Citeste continuarea
Berbecut cu gutui in stil grecesc...
Postat de: Ksenya in Slow CookerPunem aparatul slow cooker Crock Pot in priza adaugam uleiul si reglam pe functia High. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam ceapa si o lasam pana devine...Citeste continuarea
Blat de pizza din conopida si...
Postat de: ctlina in PizzaIncalziti cuptorul la 220 °C. Mixati treptat buchetele de conopida, pana obtineti o compozitie fina, ca boabele de orez, dar nu un piureu. Scoateti bucatelele ramase mari. Folositi...Citeste continuarea
Broccoli, zucchini si rosii cherry...
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeIntr-o cratita punem apa cu sare. Cand incepe sa fiarba, adaugam buchetelele de broccoli taiate si spalate, impreuna cu morcovul curatat de coaja. Cand sunt fierte, se scurg de apa si se pun...Citeste continuarea
Bors taranesc de fasole pastai cu...
Postat de: katty in CiorbePregatim fasolea verde pastai. Indepartam capetele si o rupem in bucati mai mici. O spalam bine si o scurgem. Intr-o oala punem la fiert apa. Cand clocoteste, adaugam putina sare si...Citeste continuarea
Bors de legume, cu loboda si leustean
Postat de: RODIMUR in CiorbeDacă se folosesc legume din congelator (așa cum am făcut eu) se scot din timp, mai ales mazărea, ca să se decongeleze natural. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și...Citeste continuarea
Budinca de paste, cu branza dulce...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiPastele se fierb, conform recomandărilor de pe ambalaj, se clătesc bine și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se opăresc stafidele pentru 1-2 minute, după care se...Citeste continuarea
Bulete de cartofi din piure
Postat de: VI in Mancaruri de legumeIngredientele, in afara de ou, se amesteca foarte bine si formam sfere pe care le dam prin ou, apoi prin pesmet sau faina dupa preferinte. Incingem bine ulei intr-o tigaie si prajim buletele!...Citeste continuarea
Balmos
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriDupa cum am spus, jantuiala trebuie sa fie acrisoara. Se pune jantuiala intr-o oala de 3 litri si se da la foc, nu direct pe flacara, cu plita dedesubt, altfel se va afuma. Cand incepe sa...Citeste continuarea