Brioșe cu măsline și brânzeturi, un aperitiv rapid și gustos, gata în câteva minute. Sunt gustoase și versatile, poți folosi ingredientele rămase în frigider.
Pentru aceste Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, făină, ulei, măsline, brânză, smântână.
Cum se prepara aceste Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid:
Tapetează cu hârtii o tavă de brioșe. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Sparge ouăle într-un bol și adaugă un praf de sare, apoi mixează-le bine până își dublează volumul. Adaugă smântâna, uleiul și mixează din nou.
Amestecă făina cu praful de copt și pune-le peste compoziția lichidă, apoi mixează. În funcție de mărimea ouălor, este posibil să intre mai multă sau mai puțină făină. Compoziția trebuie să aibă consistența unei smântani.
Rupe feliile de cheddar în bucăți mici și pune-le în aluat, apoi adaugă și puțin parmezan ras. Fărâmițează brânza feta și adaug-o în aluat. Amestecă ușor cu ajutorul unei spatule.
Feliază măslinele și pune-le în bol. Amestecă iar ca să se distribuie uniform în compoziția de brioșe.
Umple formele de brioșe cu aluat, la 3/4 din capacitate pentru că vor crește la copt.
Coace brioșele în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 20-30 de minute sau până trec proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă puțin brioșele la temperat, apoi scoate-le pe un grătar de bucătărie.
Servește-le cu poftă, sunt delicioase și sățioase. Le poți savura alături de o sana sau după bunul plac.
Vezi si reteta de Briose cu pui si cascaval sau reteta de Briose pizza.
Iti recomandam si reteta de Briose cu dovlecei si morcovi.