Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

de Catalina L in Dulciuri, 28 Dec 2024 | 1285 vizualizari

 

Va prezint o idee de desert pentru Revelion.

N-am pus zahar  am folosit numai crema de castane si 2 linguri de  indulcitor.
O asociatie minunata si gustoasa ciocolata si crema de castane.  
Pentru aceasta Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ciocolata, crema castane, smantana, mascarpone, gelatina, albusuri, zmeura.

 

INGREDIENTE

    •  Ingrediente Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar
    • 200 gr ciocolata neagra 85%
    • 150 gr crema de castane
    • 200 ml smantana lichida
    • 2 linguri bune de mascarpone
    • 3 albusuri
    • 3 foi de gelatina
  • Insertul cu zmeura
  • 250 gr zmeura.
  • 2 foi gelatina
  • 2 linguri indulcitor natural érythritol
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar:

Cum se prepara Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

Pregatiti insert-ul de fructe (o seara inainte ): Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.

Se mixeaza zmeura si se pune compozitia pe foc cu indulcitorul. Se incalzeste si se da un clocot pana cand indulcitorul este diluat. Se scurge bine gelatina si se amesteca bine in compozitia calda luata de pe  foc.  Se varsa in forma de insert, se lasa sa se raceasca si se pune la congelator timp de o noapte.    

Preparati mousse-ul cu ciocolata. :
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute. Mixati ciocolata si puneti-o intr-un castron. Incalziti smantana cu mascarponele, aduceti la fierbere. Turnati-le peste ciocolata si amestecati. Se scurge bine gelatina si se amesteca bine in compozitia calda. Se adauga crema de castane si se amesteca. Bateti albusurile spuma si incorporati-le treptat.  

Montati buturuga:
Tapisati bine peretii formei cu film alimentar. Varsati jumatate din crema castane-ciocolata.
Puneti insertul congelat in mijloc.
Acoperiti bine cu restul de  mousse si tasati .
Deasupra puneti un biscuit daca l-ati pregatit (facultativ). Taiati-l o idee mai mic decat dimensiunea formei. Eu aveam un rest de  biscuit congelat - reteta aici (fara gluten) . Filmati si dati la congelator timp de minim 8 ore. Am lasat o saptamana.

Scoatei buturuga ideal 6 ore inainte de o servi.

Taiati capetele. O puteti decora cu cacao, frisca etc. Daca o decorati cu o bomba spray ca mine trebuie decorata imediat ce este scoasa din congelator. Apoi am decorat cu crema de castane si cu castane confiate.  

Incearca si reteta de Salam de biscuiti de post, foarte gustos sau varianta de post pentru reteta de Chec cu afine.

Iti recomandam si reteta de Gogosi de post, foarte bune si pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac