Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert Tiramisu la pahar
Postat de: lili in PrajituriBatem frisca bine si o amestecam cu branza si esenta de vanilie. Piscoturile se rup in bucati mici in functie de paharele pe care le aveti. Bucatile de piscot se trec rapid prin cafeaua rece si se...Citeste continuarea
Desert prajitura Vis
Postat de: Criss in Prajituri(Inainte de toate, trebuie sa va spun ca eu am copt mai mult timp prajitura, avand un aragaz simplu, timpii de coacere difera de cei ai unui cuptor electric. Eu intotdeauna preincalzesc cuptorul...Citeste continuarea
Desert brownie cu mascarpone si zmeura
Postat de: Criss in PrajituriCiocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se...Citeste continuarea
Desert crema de vanilie cu stafide,...
Postat de: RODIMUR in DulciuriStafidele se opăresc timp de 10-15 secunde, se scurg de apă și apoi se țin 10 minute în esență de rom. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, vanilia și amidonul) după care...Citeste continuarea
Desert pancakes cu afine
Postat de: deyutzky in DulciuriAdaugam intr-un bol pe rand: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si amestecam. Adaugam apoi laptele batut, ouale si untul topit si amestecam bine compozitia pana cand...Citeste continuarea
Pizza Hawai, editia a II-a revizuita
Postat de: panacris in PizzaÎn recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea
Orez cu pui si rosii la cuptor
Postat de: madi_marin in PuiSe taie muşchiuleţii de pui în jumătăţi. Se pun la prajit în ulei, se presară cu piper şi se întorc de vreo două ori până îşi schimbă culoarea. Se...Citeste continuarea
Desert tort cu crema bavareza de...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Mai intai se prepara blatul, de preferat cu o zi inainte. Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi pe dosul...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriIntr-un castron se pun untul taiat bucatele, zaharul, ouale si sarea. Se adauga esenta, se cerne putina faina si se toarna bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Se framanta totul,...Citeste continuarea
Friptura de porc usturoiata
Postat de: mirela0911 in PorcSe spala bine carnea, se tamponeaza de surplusul de apa apoi se taie in felii groase de cca 1 cm. Se condimenteaza cu sare si piper si pe o parte si pe cealalta. Se unge o tava cu ulei. Se...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu branza si...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carneSe fierb cartofii in coaja (sau se pot fierbe inainte cu o zi). Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. La fel se da si casul pe razatoare....Citeste continuarea
Bors de cartofi cu sfecla rosie si...
Postat de: merisor67 in CiorbeSpălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă....Citeste continuarea
Desert briose cu prune
Postat de: lucy2002 in DulciuriIntr-un bol punem ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, scortisoara, praful de sare, zaharul vanilat si le amestecam cu ajutorul unui tel. In alt bol punem ingredientele...Citeste continuarea
Garnitura de cus-cus, cu ciuperci
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță ciupercile de pielițe și de lamele, se spală, se feliază...Citeste continuarea
Varza murata cu sunculita afumata,...
Postat de: panacris in Slow CookerVarza murată se taie fideluță, se lasă în apă rece cca. 60 minute. Șunculița de porc afumată se taie cubulețe. Varza se scurge de apă și se pune în vasul de ceramic al...Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriGutuile se spala bine, pana se îndepărtează puful. Se curăță de coaja si cotor. Se taie cubulete. Apa si zahărul se pun intr-o cratita si se pun la...Citeste continuarea
Miel umplut cu drob la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in OaieOrganele de miel le spalati, le puneti la fiert intr-o oala cu apa, boabe de piper si foile de dafin. Cand sunt fierte, le scurgeti bine de apa, le lasati sa se racoreasca. Le tocati marunt cu un...Citeste continuarea
Dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie
Postat de: Bucataras in Dulceata / GemSpala ardeii, taie cozile si curata bine de seminte si vinisoarele care ii dau iuteala. Neaparat cu manusi, caci daca sunt foarte iuti nu scapi usor de senzatia de arsura a mainilor. :D ...Citeste continuarea
Prajitura cu morcov a la Gaby la...
Postat de: panacris in Slow CookerÎn vasul mixerului se pun ouăle, zahărul, zahărul vanilinat, zeama de compot, uleiul și se amestecă energic până ce se topește zahărul. Între timp se curăță...Citeste continuarea
Gulas de batal cu cartofi la slow...
Postat de: mihaelar63 in Slow CookerCeapa, ardeii se curata si se blenduiesc cu ajutorul mixerului. Se soteaza in ei , usor impreuna cu carnea de batal bine spalata. Adaugati boiaua cand carnea incepe sa se...Citeste continuarea
Mazare cu kaizer la slow cooker...
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerCeapa se toaca marunt, se pune impreuna cu morcovul rondele cu putin ulei de masline pentru circa 15 minute la slow cooker Crock-Pot cu functia high. Se adauga mazarea si kaizerul taiat...Citeste continuarea
Musaca cu carne de porc la slow...
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerCarnea tocata se pune intr-o tigaie wok cu ulei de masline si ceapa tocata marunt pentru cateva minute. Cartofii se taie rondele nu foarte groase, dar nici foarte subtiri. In vasul de la...Citeste continuarea
Dulceata de mure, mere si...
Postat de: mihaelar63 in Slow CookerAm pus murele in vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot . Merele spalate si curatate de casulia cu seminte le-am blendat cu ajutorul mixerului de bucatarie pana au...Citeste continuarea
Carne de porc in sos de lapte de...
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerCarnea se taie fasii mai groase, se caleste putin intr-un wok cu ulei de masline si ceapa tocata marunt, dupa care se transfera in vasul de la slow cooker Crock-Pot . Se pune laptele de cocos,...Citeste continuarea
Prajitura cu mere la slow cooker...
Postat de: panacris in Slow CookerMerele se curăță, se taie felii, se pun în vasul de ceramica al slow cookerului Crock-Pot împreună cu zahărul brun și scorțișoara, pentru 30 minute la programul LOW....Citeste continuarea
Varza picanta la slow cooker Crock-Pot
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerVarza se spala bine, se sterge si se toaca cat mai marunt, se pune intr-un castron mare si se freaca putina sare, lasandu-o deoparte. Dupa 10 minute se stoarce de zeama lasata si se pune in...Citeste continuarea
Vita cu legume la slow cooker...
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerCarnea de vita se taie in bucati potrivite, se pune in vasul de la slow cookerul Crock-Pot , se pun condimente, uleiul de masline si vinul. Se seteaza functia High pentru 4 ore. Dupa vreo...Citeste continuarea
Clafoutis cu prune la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerVasul de ceramica al slow cookerului Crock-Pot se tapeteaza cu hartie de copt. Prunele se spala, se sterg, se taie cubulete si se pun in vasul tapetat. Intr-un castron se mixeaza toate...Citeste continuarea
Dovleac umplut cu mozzarella si...
Postat de: panacris in Slow CookerDovlecii se taie în două și se curăță de semințe și filamente, se scobesc apoi se sărează puțin pe interior. Cubulețele de bacon se rumenesc într-o tigaie, apoi se...Citeste continuarea
Aperitiv scrob de oua
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati si curatati legumele . Daca utilizati rosii proaspete taiati-le cubulete. Idem taiati ardeiul verde bucatelele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Bateti ouale intregi cu un...Citeste continuarea
Salata de varza cu otet, chimen si...
Postat de: ctlina in ConserveSterilizati un borcan si capacul lui. Dati pe razatoare varza. Eu am folosit un cutit de curatat legume la-nceput si apoi am terminat cu razatoarea cea mare. Taiati ardeii fasii subtiri....Citeste continuarea
Desert muffin cu mere si nuci de...
Postat de: ctlina in PrajituriAmestecati faina de cocos, pudra de migdale si de nuci de caju cu praful de copt si sarea. Bateti ouale intregi la robot cu 'zaharul' timp de 5 minute. Incorporati treptat amestecul sec...Citeste continuarea
Mancare de varza cu carnati
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSpalati si curatati legumele. Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt. Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune. Reveniti carnatii pe toate partile....Citeste continuarea
Dovleac umplut copt la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerDovleacul se spala bine si se sterge. Se taie capacul si se curata de samburi. Se macina nuca si migdalele si se face mixul amestecand cu zaharul brun, stafidele si merisoarele. Se pune...Citeste continuarea
Unt din pere cu nuci de caju
Postat de: ctlina in Vegan / Raw veganCuratati perele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu vanilia si fierbeti-le . Se vor transforma treptat in piure . Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet....Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu castane de...
Postat de: panacris in Slow CookerMușchiulețul se spală, apoi se șterge, se unge cu mirodenii și se pune în vasul de ceramica al aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital. Aparatul se conectează la sursa de...Citeste continuarea
Chiftele umplute cu mozarella la...
Postat de: panacris in Slow CookerSe pun într-un castron încăpător carnea tocată, oul, usturoiul pisat, sarea și piperul, și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele. Cu...Citeste continuarea
Suc de rosii
Postat de: momo121 in ConserveSpalam rosiile si le taiem in bucati marisoare, indepartam coditele si partea verde, apoi cu ajutorul unei masini de rosii obtinem sucul, separand semintele si cojile de zeama. ...Citeste continuarea
Gogosari si conopida in otet
Postat de: momo121 in ConserveIntr-un ibric mare punem la fiert apa cu toate ingredientele enumerate si lasam sa dea in clocot. Intre timp spalam si curatam gogosarii, apoi ii taiem fasii mai...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de mascarpone...
Postat de: lucy2002 in TorturiOuale se pun in bolul unui mixer, se aduga praful de sare si se porneste mixerul pentru a bate ouale. Incepem a adauga in ploaie zaharul dupa ce am marit viteza mixerului. Lasa ouale la mixat pana...Citeste continuarea
Desert tortulet ametit
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez cca 5-6 min, apoi am incorporat galbenusurile si la final am adaugat...Citeste continuarea
Desert Amandina by Gaby
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...Citeste continuarea
Chiftele marinate la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerSe amesteca carnea tocata cu ceapa data pe razatoare, oul, painea inmuiata si stoarsa, mararul si condimentele. Se formeaza chiftelele cu mainile umezite. Pentru sos se amesteca intr-un...Citeste continuarea
Vinete impanate cu usturoi la slow...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerVanata se spala, se sterge si se taie in jumatate pe lung. Se cresteaza fiecare jumatate in diagonala fara a taia si coaja si rezulta niste romburi. Usturoiul se curata si se taie feliute....Citeste continuarea
Aperitiv vafe
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate si se pune aparatul de vafe sa se incalzesca. Im momentul cand sunt calde, se ia cu un polonic sau cu o lingura din compozitie si se toarna in forma. Se inchide aparatul si...Citeste continuarea
Pireu de cartofi pasat cu slanina...
Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carneCostita se feliaza. Se taie ceapa si se caleste in ulei pana ce devine lucioasa, se adauga boiaua si pasta de ardei impreuna cu costita si se caleste pana cand isi schimba culoarea carnea peste...Citeste continuarea
Ecleruri cu crema de ciocolata...
Postat de: Bucataras in DulciuriAzi facem ecleruri cu crema de ciocolata si sunt convinsa ca vor iesi delicioase! Pentru crema, amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul, turnam laptele fierbinte putin cate...Citeste continuarea
Aripioare de pui cu susan la slow...
Postat de: panacris in Slow CookerAripioarele de pui se curăță, se taie partea micuță, se spală, se usucă cu prosoape de bucătărie absorbante și se pun în vasul de ceramic al aparatului de gătit Slow Cooker...Citeste continuarea
Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot
Postat de: panacris in PorcCeapa se curăță și se taie rondele mari. Se așază pe fundul vasului ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot, iar pestea ea se așează feliile generoase de ceafă. Se amestecă...Citeste continuarea
Gulii umplute la slow cooker Crock-Pot
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerGuliile se curata si se scoate mijlocul care se pastreaza. Se pun in apa cu sare si se fierb 5 minute sa se inmoaie putin. Se scot si se pun la scurs si racit. Intr-o tigaie se pun 2...Citeste continuarea