A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura cu prune

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se spala prunele si se scot samburii. Se lasa deoparte. Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi iaurtul,...Citeste continuarea

Piept de curcan in sos de mustar

Postat de: mirela0911 in Curcan

Se spala bucata de carne, apoi se sterge de apa cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua si rozmarinul. Se amesteca, apoi se adauga mustarul....Citeste continuarea

Ardei pentru umplut, la congelator

Postat de: vasimur in Conserve

Punem apa la fiert, împreună cu sarea. Între timp spălăm bine ardeii, tăiem un căpăcel în partea cu codița, scoatem cotorul și curățăm bine de nervuri și semințe....Citeste continuarea

File de salau pane

Postat de: lucy2002 in Salau

Fileul de peste se trece printr-un jet de apa, apoi se pune la scurs. Dupa ce s-a scurs bine, presaram condimente pentru peste si-l lasam 5-7 minute sa se imprieteneasca cu condimentele ;)...Citeste continuarea

Salata de conopida cu morcovi si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conopida se fierbe in apa cu sare impreuna cu morcovii curatati si taiati in felii. Scurgeti conopida  de lichid si se clatiti cu apa rece. Tocati-le marunt....Citeste continuarea

Desert negresa cu nuci si crema...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru blat se mixează untul cu 150 de grame de zahăr tos. Apoi se adaugă cele două linguri de cacao și nuca măcinată. Se încorporează cele două ouă întregi și se adaugă...Citeste continuarea

Bors de curcan

Postat de: lucy2002 in Curcan

Copanul curatat si spalat se pune la fiert in apa rece cu un pic de sare. Cand incepe sa fiarba, se da la foc mic, spumuind din cand in cand. Cand carnea se desprinde de pe oase, o scoatem....Citeste continuarea

Supa de vita cu taitei la...

Postat de: gaby_d in Multicooking

Conectam Multicooker-ul Crock-Pot Express  cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Spalam carnea. o taiem in doua bucati mari si o punem in vasul aparatului. Turnam 3 litri de...Citeste continuarea

Shaorma de casa

Postat de: ancutsa in Pui

  Se pârlesc și se spală copanele de pui, apoi se așază într-o tavă cu ulei, apa si sare, după gust. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se pătrund bine...Citeste continuarea

Chiftelute umplute cu cascaval la...

Postat de: miha in Multicooking

Intr-un castron am amestecat carnea tocata cu ou, patrunjel verde tocat, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, sare si piper dupa gust. Cu mainile umezite am impartit compozitia in 14 bile...Citeste continuarea

Gem de prune la Multicooker...

Postat de: privatelaura in Multicooking

Se pregatesc prunele: se spala, se desfac in jumatati, se scot samburii. Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent. In vasul aparatului se pun...Citeste continuarea

Aperitiv melcisori din foitaj cu...

Postat de: lucy2002 in Aperitive / Garnituri

Dupa ce s-a dezghetat foitajul, il desfacem cu grija si-l intindem, dar nu foarte mult, deasupra razuim telemeaua in strat generos dupa care rulam foaia si o taiem de un deget grosime, formand...Citeste continuarea

Placinta cu carne

Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carne

Peste carnea tocata adaugam: ceapa tocata, jumatate din smantana, sare, boia de ardei dulce, piper, marar si amestecam totul bine. Luam cate doua foi de placinta din pachet, cu atentie sa nu se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza si rosii

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea. Turnati apa calduta, treptat si framantati. La final adaugati uleiul si framantati pana este incorporat. Il acoperiti cu un prosop...Citeste continuarea

Desert fursecuri sah

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Într-un bol înalt se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, indulcitorul, uleiul și praful de copt, omogenizând....Citeste continuarea

Ostropel de pui cu orez si morcovi

Postat de: ancutsa in Pui

Pentru ostropel: se pârlesc copănelele, se spală și se prăjesc într-o cratiță încăpătoare, în care am pus aprox 40 ml ulei. Se sărează, după gust, iar când...Citeste continuarea

Lasagna cu carne de porc si ciuperci

Postat de: RODIMUR in Lasagna

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se curăță ciupercile, se spală...Citeste continuarea

Piept de rata cu mazare verde

Postat de: mihaelar63 in Rata

Pieptul de rata se trece prin jet de apa rece si apoi se tamponeaza cu servet de hartie sa fie absorbita umiditatea. Condimentati carnea cu sare si piper pe ambele parti....Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu varza rosie

Postat de: Bucataras in Porc

Curata varza rosie de primele frunze, spal-o, tai-o in sferturi si indeparteaza-i cotorul. Taie fideluta varza si framant-o intr-un bol cu putina sare, pentru a se inmuia.  Spala...Citeste continuarea

Desert cornulete cu dulceata de gutui

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Din ingredientele pentru cornulete, se framanta un aluat (din aluatul framantat pentru placinta de mere a ramas un guguloi) care se intinde pe masa infainata. Se taie in niste patrate, pe care se...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si scortisoara

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Incepem cu merele, pe care le dam pe razatoarea mare, dupa ce le-am spalat. Adaugam zaharul, zaharul vanilat, romul si scortisoara si amestecam. Lasam deoparte sa lase putin sirop. Faina o...Citeste continuarea

Ciorba de praz, cu legume si paste

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjei și țelină) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Aperitiv cu legume si piept de pui

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Speli carnea de pui și o tai cubulețe mici, apoi o călești în 2 linguri de ulei, adaugi condimentele și o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit până când...Citeste continuarea

Desert la pahar cu crema caramel

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Untul se topeste la foc mic. Apoi se amesteca cu biscuitii maruntiti (dar nu pudra), se pun cate 2-3 lg pline in fiecare pahar (depinde cat sunt de mari). Opriti cam 1 lg-2 lg pentru ornat....Citeste continuarea

Peste la tigaie, cu garnitura de...

Postat de: ancutsa in Peste

  Mai întâi se pregătesc cartofii, pentru că iau mai mult timp. Aceștia se curăță, se spală, se feliază în jumătăți și se așază într-o tavă cu un...Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe - Bucuria...

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Merele le speli și le dai prin razatoarea mare, apoi le călești intr-o lingură de ulei. Adaugi 3 lg de zahăr, 1 lgț de scorțișoară și grisul, apoi omogenizezi. Prunele le speli și le...Citeste continuarea

Supa de legume cu taitei

Postat de: mirela0911 in Supe

Se curata legumele si se spala. Morcovii se taie cubulete, la fel si telina. Ceapa se cresteaza in patru iar pastarnacul se taie in 3 bucati. Intr-o oala de 2.5 litri se pune untura la topit....Citeste continuarea

Pulpa de miel in crusta de sare

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete. Apoi am curatat usturoi si am intepat pulpa de miel, cu varful unui cutit, pe toata suprafata si am infipt cateii de usturoi....Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune si afine

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Pregatim tava pentru copt: o ungem cu unt, adaugam 3 linguri de zahar si miscam tava pentru a se lipi zaharul de peretii tavii, asezam jumatatile de prune si afinile. Separam albusurile de...Citeste continuarea

Dovlecei in crusta din fulgi de porumb

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

Dovlecelul spalat si curatat de coaja se feliaza si se presara cu sare. Il vom pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.( dureaza aproximativ 30-40 minute) Fulgi de porumb i-am maruntit la...Citeste continuarea

Pui crispy, cu piure cremos de cartofi

Postat de: RODIMUR in Pui

Pieptul de pui se spală, se scurge bine de apă, se fasonează și se taie apoi fâșii, nu mai groase de 1 cm. Se mixează ouăle cu toate condimentele care sunt pe plac (sare, piper,...Citeste continuarea

Aperitiv cu ton

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Se scurge bine conserva de ulei. Cascavalul se da pe razatoare. Pe cea cu gauri mari. Se bat ouale. Se adauga putina sare si condimente dupa preferinta. Se adauga cascavalul si tonul...Citeste continuarea

Crispy Strips

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

Amestecăm bine laptele cu ouăle. Punem făina și omogenizăm cu ajutorul unui tel.Punem toate celelalte ingrediente (condimentele și cele două tipuri de sosuri).Spălăm și tăiem pieptul de...Citeste continuarea

Vinete si dovlecei umpluti in sos...

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri cu carne

Mai intai pregatim dovleceii si vinetele. Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime.  Presaram sare in interiorul lor si le...Citeste continuarea

Desert crema de ciocolata, la pahar

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Ciocolata mărunțită se topește la foc mic, în lapte. Se amestecă zahărul cu amidonul și se adaugă smântâna și gălbenușurile. Se mixează aceste ingrediente și se...Citeste continuarea

Mamaliga cu branza, carnati si oua...

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face o mamaliga moale. Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la...Citeste continuarea

Orez cu ardei si rosii la slow...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Legumele se curata, se spala si se toaca dupa preferinta. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece 30 minute. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot se pune uleiul si legumele tocate....Citeste continuarea

Macrou pane in malai

Postat de: MotanLaOale in Peste

Macroul se curata si se spala bine. Eu am taiat si capetele. Se presara pe toate partile si in interior sare si se lasa la frigider 30 minute sa intre sarea.   Faina si malaiul se pun...Citeste continuarea

Desert briose cu crema de branza si...

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Intr-un bol adaugam ouale intregi, zaharul si praful de sare. Mixam pana ouale isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul in fir subtire si esenta de vanilie, mixand la o viteza medie. In continuare...Citeste continuarea

Supa crema de conopida

Postat de: Bucataras in Supe

Curata si spala legumele, taie cartofii si ardeiul in cuburi mici, iar conopida desfa-o in buchetele. Pune untul la topit intr-o cratita, adauga usturoiul si ghimbirul, apoi buchetelele de...Citeste continuarea

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet

Postat de: merisor67 in Muraturi

Alegem ardei multicolori și combinăm ceapa, pentru a avea varietate de gust și culoare, așa cum îi stă bine oricărui preparat. Se spală bine ardeii  și se toacă în...Citeste continuarea

Snitel crocant din pulpe de pui

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele de pui se curata, se spala foarte bine si se usuca. Pulpele de pui se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente.   Se pun unele peste altele...Citeste continuarea

Scrob de oua cu ficat de porc

Postat de: MotanLaOale in Ficat

Bucatile de ficat prajit se taie cuburi potrivite. Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajesc putin bucatile de ficat, intorcand pe toate partile. Cand sunt rumenite pe toate partile, se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi,...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale. Adaugati zaharul si le mixati bine. Spalati lamaile, dati coaja pe razatoarea mica, apoi le stoarceti zeama. Peste oua puneti zeama de...Citeste continuarea

Supa de zarzavat, cu perisoare din...

Postat de: RODIMUR in Supe

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și...Citeste continuarea

Ketchup de casa dulce-picant

Postat de: merisor67 in Bulion

Trebuie să specific că ingredientele au fost cântărite după ce au fost curățate, pentru că am vrut să am proporția de 1:1 între roșii și ardei. Trecem roșiile, tocate...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu prune

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Intr-un bol punem ouale, praful de sare si zaharul, batem cu telul pana se dizolva zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam cele doua linguri de smantana grasa, vanilia, faina, si amestecam...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza de vaci...

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Visinile se pun la decongelat intr-o strecuratoare. Intr-un castron se amesteca cu mixerul ingredientele pentru prima compozitie. In alt castron se amesteca ingredientele pentru a doua...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu de toate

Postat de: lucy2002 in Aperitive / Garnituri

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare, adaugam laptele, faina amestecata cu praful de copt, adaugam casul dat pe razatoare, maslinele, gogosarul si ardeiul capia, preparatele taiate cubulete,...Citeste continuarea

Hummus

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de post

Nautul trebuie pus la hidratat in apa rece cu o seara inainte sau cel putin 4 ore inainte sa fie fiert. Nautul hidratat se fierbe in jur de 2 ore in apa rece sau se foloseste naut la cutie....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]