A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Carnati Thuringer cu legume la tigaie

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mici.  Se fierb in apa cu sare, 7 minute, se scurg si se lasa putin la racit.  Intre timp, se taie ceapa julienne, ardeii cuburi,...Citeste continuarea

Desert negresa din albusuri cu...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparăm blatul pentru Negresă. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim, mai întâi, ciocolata împreună cu untul, la bain marie și amestecăm continuu, până se...Citeste continuarea

Salata tunisiana mechouia

Postat de: Criss in Salate

Legumele spalate si curatate se pun intr-o tava pe hartie de copt si se coc in cuptor. Se pot coace si pe plita sau gratar, dar mie mi-a fost mau usor sa le coc pe toate odata in cuptor. ...Citeste continuarea

Supa italiana cu perisoare, orzo si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Morcovii se taie in bucati mari, ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza. Se indeparteaza cotoarele de la cavolo nero si se taie...Citeste continuarea

Desert clatite americane cu afine

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul si un praf de sare. Se adauga ouale, laptele si sucul de rodie (de la o jumatate de rodie) si se mixeaza, pana se omogenizeaza...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si gutui

Postat de: AdrianUdrea in Prajituri

Pentru aluat, se cern 400 gr de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, intr-un bol. Se face o adancitura la mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, apoi se amestecă toate si...Citeste continuarea

Desert tort entremet cu cocos si...

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Faina se incorporeaza incet in spuma...Citeste continuarea

Tocana de legume

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Mai întâi se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală și se taie sub formă de rondele, sau de triunghiuri, dar de dimensiuni mai mari. (Toate legumele...Citeste continuarea

Desert prajitura Carpati

Postat de: Criss in Prajituri

Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile...Citeste continuarea

Desert fursecuri arabesti

Postat de: Criss in Dulciuri

NOTA: in reteta tradusa scrie de "o cana de ceai" de ulei, zahar, faina, etc. Eu am masurat ingredientele cu o cana de cca 200 g. Important e sa masurati toate ingredientele cu acceasi...Citeste continuarea

Desert Ochelari cu zahar si...

Postat de: panacris in Dulciuri

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de zahăr brun și pudră de scorțișoară. Urmează partea artistică, se...Citeste continuarea

Coaste de porc si cartofi la slow...

Postat de: mihaelam90 in Slow Cooker

Cartofii i-am curatat si taiat ca pentru prajit, dar mai grosi si i-am asezat in vasul slow cookerului Crock Pot si i-am condimentat cu sare, piper, boia si usturoi. La fel am condimentat si...Citeste continuarea

Ostropel de pui la slow cooker...

Postat de: mihaelam90 in Slow Cooker

Spalam bine si scoatem pielita pulpelor si le digilam intr-o tigaie cu putin ulei pe aragaz, cam 5-10 minute. Rosiile in bulion le-am pasat la blender, dupa care le-am amestecat cu sucul de...Citeste continuarea

Desert braduti din aluat de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Rupem biscuiții în bucăți mai mici, îi punem în vasul robotului și îi mărunțim fin. Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm și bucățele mai mari,...Citeste continuarea

Tort aperitiv, pentru zilele cu...

Postat de: RODIMUR in Peste

Se taie blatul (pâinița) în trei felii. Se curăță și se spală cele două cepe. Una din ele se taie foarte mărunt, pentru pasta de pește, iar cealaltă se taie rondele/felii....Citeste continuarea

Friptura de pui la cuptor

Postat de: eumimi in Pui

Amestecam iaurtul cu sarea,piperul, ardeiul boia, oregano si busuioc intr-un bol. Dam fiecare bucata de pui prin amestecul de iaurt. Punem carnea intr-o punga de friptura si o prindem...Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezeaua facuta anterior. La...Citeste continuarea

Rata pe varza acra

Postat de: Pungasa_Rogue in Rata

Rata curatata si spalata se pregateste de seara pentru marinare. Se da cu sare si piper. Se pune in tava in care urmeaza sa fie pregatita si se adauga peste si pe langa ea ceapa (curatata de foi,...Citeste continuarea

Desert tort egiptean

Postat de: Bunica in Torturi

Blatul Tapeteaza tava dreptunghiulara a aragazului cu hartie de copt. Mixeaza albusurile cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea pana se obtine o bezea ferma. Scoate telurile. Adauga...Citeste continuarea

Pulpe de pui dezosate cu mustar la...

Postat de: Leontina_Costel1970 in Pui

Intr-un castron amestecam untul, uleiul, mustarul, boiaua, sarea si piperul pana obtinem o pasta, trecem prin acest amestec pulpele de pui, apoi le asezam intr-o tava si acoperim tava cu hartie de...Citeste continuarea

Orez cu legume la tigaia wok

Postat de: Leontina_Costel1970 in Mancaruri de legume

Mai intai spalam orezul si-l punem intr-o cratita cu 3 cani de apa si-o lingurita delikat legume, punem la fiert la foc mic. Proportia este de 1:3 ( orez/apa). Cat fierbe orezul, ne apucam sa...Citeste continuarea

Sarmale cu peste

Postat de: Bunica in Peste

Pentru inceput ne ocupam de varza. Desfacem varza foi, foi si-i scoatem cotorul. Portionam fiecare foaie, apoi le punem in apa rece. Evisceram macroul, il spalam bine, indepartam capul,...Citeste continuarea

Pulpe de pui marinate la gratar

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele se curata de pieliti si zgarciuri si se spala. Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron. Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie...Citeste continuarea

Supa de post, cu legume si chimen

Postat de: RODIMUR in Supe

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie (rondele sau semirondele) și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Când se ridică...Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata si crema...

Postat de: mirela0911 in

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeazsa pana se obne o spuma densa ca pentru bezea. Se adauga apa si se mai mixeaza...Citeste continuarea

Pizza cu mozzarella

Postat de: MotanLaOale in Pizza

Aluatul se prepara ca in reteta mea Aluat clasic de pizza . Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si se presara...Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus cu cascaval la...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Spalati ciupercile, le scurgeti bine. Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit la fel. Rosiile cherry le taiati in sferturi. Intr-o tava, nu foarte mare, puneti jumatate din ceapa...Citeste continuarea

Pizza cu ciuperci si masline

Postat de: vasimur in Pizza

Facem un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie, sare, zahăr și apă caldă. După o scurtă frământare adăugăm uleiul și lăsăm aluatul la dospit 20-25 minute. Între...Citeste continuarea

Tort cu creme de ciocolata si...

Postat de: merisor67 in

Pregătim blatul de tort. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Mixăm albușurile până devin spumoase,...Citeste continuarea

Tort cu trei blaturi si trei creme

Postat de: Pungasa_Rogue in

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat cu cacao: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca...Citeste continuarea

Desert cornulete cu rahat

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un castron frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat....Citeste continuarea

Medalion de sturion in sos picant...

Postat de: abetina in Peste

Se spala pestele si se pune in tava in care am pus uleiul, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat marunt, pastarnacul si morcovul taiat rondele, ardeii iuti, ardeiul gras tocat marunt, foile...Citeste continuarea

Mix de condimente Toscan

Postat de: Satisfyyourcravings in Vegan / Raw vegan

Rosiile se toaca marunt si se amesteca cu restul ingredientelor. Se pastreaza in vas inchis etans.  Se poate folosi la chiftele, pentru a aromatiza untul sau la fripturi.  Citeste continuarea

Farfalle la cuptor cu vinete si sos...

Postat de: Satisfyyourcravings in Farfalle

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa.  Intre timp, se toaca ceapa si usturoiului fin....Citeste continuarea

Paine cu cartofi

Postat de: antici_gabytza in Piine

Punem cartofii cu tot cu coaja la fiert,dupa ce s-au fiert ii decojim si ii zdrobim. Dizolvam drodia in apa calduta si o rasturnam peste cartofi. Adaugam 2 linguri de ulei,sare si o lingura de...Citeste continuarea

Desert tort mozaic

Postat de: GabrielaSasha in Torturi

Se sfarama biscuitii. Se pune pe foc laptele, zaharul. Cand zaharul s-a dizolvat, adaugsm cacaoua si untul ,mixam,stingem focul si punem esenta. Siropul fierbinte se pune peste biscuiti,...Citeste continuarea

Dulceata de prune cu miez de nuca

Postat de: GabrielaSasha in Dulceata / Gem

Prunele le spalam și le scoatem samburii. Le punem într-un vas mare cu zaharul peste pana a doua zi. Le fierbem la foc potrivit. Adunam spuma și le fierbem pana scade din dulceața,...Citeste continuarea

Desert pancakes cu banane si ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Pasam bananele cu o furculita. Punem ouale intr-un bol, adaugam bananele pasate. Adaugam si faina treptat si amestecam bine. Punem o tigaie groasa la incins. Adaugam cate 1/2 de polonic...Citeste continuarea

Orez cu mazare si pui la slow...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se curata si se toaca marunt. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l, se pune uleiul, ceapa, mazarea, carnea si orezul. Se...Citeste continuarea

Buturuga de Craciun

Postat de: RuxyRux in

Am pregatit prima data crema de lamaie, am facut-o seara pentru ca a doua zi doar sa o folosesc si sa fie gata racita atunci cand o voi mixa cu frisca. Intr-un vas larg am pus frisca lichida si...Citeste continuarea

Turtite cu magiun, la tigaia grill

Postat de: RODIMUR in Piine

Se pune făina albă amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și în adâncitura făcută în mijloc se pune drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă...Citeste continuarea

Tort cu fructe uscate si turron

Postat de: sufletista in

Blat- mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Dupa ce...Citeste continuarea

Savarine dospite

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Aluat -Prima data dizolvam drojdia in laptele caldut.Apoi adaugam oul batut cu zaharul,vanilia si o lingura de ulei.Treptat incorporam faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.La sfarsit...Citeste continuarea

Ficat fragezit in lapte, la tigaie

Postat de: MotanLaOale in Ficat

Ficatul de porc se spala bine si se usuca cu hartie absorbanta. Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite.   Se pune ficatul intr-un castron si se toarna laptele.  ...Citeste continuarea

Supa de ceapa

Postat de: simona72 in Supe

Eu am inceput supa de ceapa cu supa de vita. Se poate folosi orice alta supa, de pui, oase sau legume. Am folosit un os de vita cu maduva, morcovi, radacina de patrunjel, telina. Am pus totul la...Citeste continuarea

Lipie de casa

Postat de: licurici_lra in Piine

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana...Citeste continuarea

Desert branzoaice

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Pentru aluat, drojdia se amesteca cu putin zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute sa creasca. Laptele se incalzeste cu zaharul, apoi se adauga...Citeste continuarea

Piept de pui umplut

Postat de: dantes in Pui

Pieptul de pui se taie in felii subtiri. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei, morcovii si telina se dau prin razatoare si se pun peste ceapa calita se condimenteaza cu piper si...Citeste continuarea

Rulada cu frisca, cappuccino si banane

Postat de: AndreeaDuta in

Pentru blat : Preincalzim cuptorul la 170 grade C si tapetam o tava cu diametrul de 35×25 cm, cu hartie de copt.  Punem ouale intr-un castron, adaugam zaharul, sarea si extractul...Citeste continuarea

Somon in crusta de verdeturi cu...

Postat de: rocsi_1612 in Somon

Somonul curatat, il spalati si il stergeti cu niste servetele. Patrunjelul si busuiocul le tocati, dar nu foarte marunt. Intr-un bol amestecati verdeata tocata, zeama de lamaie, uleiul, sare,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]