A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pizza de casa - Reteta gustoasa de...

Postat de: RODIMUR in Pizza

Cum se prepara Pizza de casa - Reteta gustoasa de post Pentru aluat, se pune făina albă amestecată cu sarea în vasul de frământat. Se face o adâncitură în mijlocul...Citeste continuarea

Drob de porc

Postat de: stefy_a in Porc

Rinichii si ficatul se spala si se pun la fiert. Separat se fierbe si pulpa de porc, taiata cuburi. Ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca si se caleste in 3 linguri ulei....Citeste continuarea

Chifle cu fasole batuta, cabanosi...

Postat de: ancutsa in Porc

  Se lasă fasolea la înmuiat câteva ore, să se hidrateze bine. Se pune fasolea la fiert cu apă şi puţină sare, se ia spuma, apoi se schimbă apa. Când începe...Citeste continuarea

Desert casuta din turta dulce

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se freacă margarina cu zahărul, se adaugă ouăle, mierea, cacaua, condimentele, praful de copt. Se amestecă şi se adaugă în ploaie şi făina cernută, atât cât...Citeste continuarea

Ficatei de pui in sos de soia, cu...

Postat de: AdrianUdrea in Ficat

Se curata ficateii de pui, se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Se pune grasimea de pui la topit si se adauga ficateii de pui, impreuna cu ceapa si 3 catei de usturoi razuiti. Se presara...Citeste continuarea

Turte cu gem

Postat de: abetina in Piine

   Se pune faina de grau intr-un vas.    Se incalzeste apa, asa cam ca apa de vara.    Se pun intr-un castron drojdia, sarea si 100 ml apa, se omogenizeaza si se...Citeste continuarea

Casuta cu povesti din turta dulce

Postat de: abetina in

Se pun intr-o craticioara margarina, zaharul si se topesc la foc mic sau bain marie, se adauga miere de albine, esenta si ouale si se omogenizeaza compozitia.    Se pune intr-un vas...Citeste continuarea

Desert cornuri cu nuca si gem de prune

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Inainte sa ne apucam de treaba, scoatem toate ingredientele pe masa, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron punem drojdia uscata cu o lingura de zahar si o lingura de faina si adaugam...Citeste continuarea

Foccacia cu masline si oregano

Postat de: RODIMUR in Piine

Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia fărâmițată și zahărul tos....Citeste continuarea

Friptura de vita cu salata calda de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se aduce carnea la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in cuburi de 1 cm. Rosiile de taie in jumatati,...Citeste continuarea

Musaca de vinete la slowcooker...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Mai intai taiem vinetele rondele si le presaram cu sare, le lasam cca. 20 min , apoi le stergem cu un servetel. Carnea tocata o punem intr-un castron, adaugam amestecul de morcov, ardei rosu si...Citeste continuarea

Desert tort de bezea special

Postat de: GABRIELAGH in Torturi

 Incepem cu bezeaua: batem cu mixerul albusurile cu praful de sare, adaugand putin cate putin zaharul, zeama de lamaie si amidonul. O mixam pana cand obtinem o bezea foarte ferma si lucioasa....Citeste continuarea

Desert placinta cu branza dulce...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Aluatul foietaj se prepara simplu: se amesteca ingredientele, untul rece taiat bucati cu oul, smantana, faina, praful de sare si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul, se infaineaza usor si...Citeste continuarea

Tarta cu pui si ghebe

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cubulete, oul si sarea. Le amestecati putin cu o paleta, apoi puneti faina treptat si apa. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o...Citeste continuarea

Desert melcisori cu nuci, alune de...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia, 1 lingura zahar, 1 lingura faina se pun intr-un bol. Se...Citeste continuarea

Desert la pahar cu dovleac si frisca

Postat de: Oana in

Marunteste biscuitii la robot, amesteca piureul de dovleac cu scortisoara si mixeaza frisca lichida cu vanilie. Pregateste doua pahare de desert si pune in fiecare cate un strat de biscuiti,...Citeste continuarea

Desert la pahar cu ciocolata si frisca

Postat de: Oana in

Marunteste biscuitii la robot. Topeste ciocolata si apoi mixeaz-o impreuna cu ricotta, esenta de portocale si jumatate din frisca batuta. Optional, poti adauga 1-2 linguri de zahar pudra...Citeste continuarea

Tarta cu unt de arahide, crema de...

Postat de: Oana in

Mixeaza biscuitii pentru blat si amesteca-i cu untul topit. Rastoarna-i in tava de tarta si preseaza-i bine la baza si pe margini. Pune tava in frigider pana pregatesti umplutura. Mixeaza crema...Citeste continuarea

Tarta cu crema de vanilie, banane...

Postat de: Oana in

Pentru baza , mixeaza biscuitii si amesteca-i cu untul topit, apoi preseaza-i bine in tava de tarta. Pune tava in frigider. Crema : Intr-o craticioara amesteca zaharul cu faina, amidonul,...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: Oana in Slow Cooker

Amesteca ouale intregi cu smantana, faina, praful de copt si untul moale taiat cubulete. Adauga porumbul scurs bine, ardeiul capia tocat cubuletele, jambonul de curcan maruntit, maslinele negre...Citeste continuarea

Desert tarta cu zmeura si ciocolata

Postat de: simona72 in Dulciuri

Pentru crusta : in bolul robotului de bucatarie se pun toate ingredientele mai putin galbenusul si apa rece. Se porneste robotul si se mixeaza pana obtinem niste firimituri. Ulterior ca sa se...Citeste continuarea

Paste cu sos caju si broccoli

Postat de: andaoana in Mancaruri de post

Trebuie sa incepem cu alunele caju. Le punem la hidratat intr-un vas cu apa rece pentru vreo 2 ore. Dupa acest interval de timp intr-un blender punem: laptele de migdale, sare, ierburi...Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu gem de...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Intr-un bol se pun gemul, zaharul tos si cel vanilat, esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca bine cu un tel. Se adauga apa si se omogenizeaza compozitia. Faina, praful de copt, cacaua...Citeste continuarea

Somn cu zacusca

Postat de: mihaelar63 in Peste

Bucatile de somn portionate si spalate se sareaza usor. Ungeti fiecare bucata de peste cu zacusca pe ambele parti. Se pune somnul cu zacusca intr-o tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea

Salata de ton cu apio, fasole rosie...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conserva de fasole se desface si se spala cu apa rece intr-o sita. Conserva de ton se desface. Tijele de apio se spala si se taie marunt. Ceapa verde se spala si se...Citeste continuarea

Ciorbita de vitel cu smantana si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Spalati si carnea. Se pune carnea, legumele, foile de dafin si boabele de piper la fiert in apa rece. Sarati. Eu am folosit pentru fierbere...Citeste continuarea

Friptura rapida de vitel cu morcov

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Pulpa de vitel se portioneaza in doua bucati lunguiete de lungimea si grosimea unui cozonacel. Curatati si spalati morcovii. Cu ajutorul cutitului se inteapa mijlocul...Citeste continuarea

Desert brownie cu nuci

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180° C. Topiti ciocolata rupta bucatele cu untul la microunde sau la bain-marie. Amestecati bine si lasati sa se raceasca. Intre timp bateti ouale intregi cu...Citeste continuarea

Desert strudel cu mere, nuci si fistic

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare. Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 15 minute. Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida. Lasati sa se...Citeste continuarea

Ravioli proaspete cu sos de...

Postat de: ctlina in Paste

Curatati si taiati ciupercile felii. Sautati-le intr-o tigaie in 15 g de unt timp de 8 minute. Curatati si tocati marunt ceapa salota. Prajiti-o in 15 g de unt fara s-o colorati, turnati...Citeste continuarea

Crochete din cartofi si faina de naut

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Curatati cartofii si taiati-i bucatele. Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 20 de minute. Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca 10 minute. Zdrobiti cartifii in piure, adaugand untul...Citeste continuarea

Humus cu faina de naut

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare. Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu pentru 3 minute. Daca pasta este prea subtire, adaugati faina de naut (era...Citeste continuarea

Pilaf cu morcovi si ceapa

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Orezul se alege, se spală bine în 3-4 ape și se pune la fiert, la foc mediu. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc...Citeste continuarea

Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe...

Postat de: simona72 in Paste

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de coaja cartofii si se zdrobesc ca pentru piure. Eu am folosit o...Citeste continuarea

Desert tort fin cu nuca si smantana

Postat de: VanessaAli in Torturi

Foile: Intr-un castron punem untul moale si il frecam cu zaharul (cel simplu si cel vanilat), dupa care adaugam ouale si mierea. Amestecam pana se incorporeaza bine si apoi punem si laptele....Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb

Postat de: mirela0911 in Paste

Se spala si se curata ciupercile, apoi se taie feliute. Sunca se taie bucatele mici ca bastonasele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se pun ciupercile si sunca la calit. Se presara...Citeste continuarea

Cartofi cu usturoi, rozmarin si...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand acestia sunt aproape fierti, se scurg de apa si se curata de coaja. Chiar daca cartofii nu sunt perfecti fierti, nu...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Pestele bine spalat se pune la fiert in apa cu sare, otet si foaia de dafin. Lasati sa fiarba 10 minute de cand da in clocot [ un clocot ]. Scurgeti zeama de pe peste. Cu...Citeste continuarea

Sandvici cu fasole -de post

Postat de: mihaelar63 in Sandvisuri

Fasolea se intinde pe feliile de paine. Eu am avut o fasole alba -marunta, de anul acesta. La gust parca este ca untul. Peste fiecare felie cu fasole se da un strat subtire de...Citeste continuarea

Tort Feerie de Iarna

Postat de: ancutsa in

  Decoraţiuni: Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic să se răcească, dar numai cât să se închege un pic, nu să se întărească. Se toarnă...Citeste continuarea

Tort Red Velvet, cu crema de branza...

Postat de: diaconta in

Pentru început am pregatit lemon curd (crema de lamâie), pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider. Ouale întregi si galbenusurile le-am mixat cu zaharul, am adaugat zeama...Citeste continuarea

Salata de cartofi, cu file de...

Postat de: RODIMUR in Salate

Se spală bine cartofii și se pun la fiert în coajă. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele. Se curăță usturoiul, se spală și se taie foarte fin. Se taie rondele o...Citeste continuarea

Salata de rucola cu ton si naut

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Rucola se spala si se zvanta frunzele. Rosioarele se spala si se taie jumatati. Sarati usor rosiile. Nautul se scoate din conserva si se spala intr-o sita sub jet usor...Citeste continuarea

Briose de sarbatoare

Postat de: ancutsa in

    Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul,  făina şi praful de copt. Compoziţia...Citeste continuarea

Desert pandispan cu merisoare si...

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se storc cele 2 buc de clementine. Coaja lor se rade pe razatoarea cu gauri mici. Zeama de la compotul de visine se incalzeste putin, apoi se pun in ea merisoarele sa se hidrateze, lasandu-le...Citeste continuarea

Gulas

Postat de: trifadalia in Supe

Pentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe aproximatix o ora si jumatate, daca este cazul se fierbe si...Citeste continuarea

Desert bezele

Postat de: Leontina_Costel1970 in Dulciuri

Albusurile se lasa de seara la dezghetat ( le-am avut la congelator ), dupa ce s-au dezghetat, se pun intr-un castron mai inalt si incapator, se adauga sarea si incepem sa le mixam bine, cand...Citeste continuarea

Merlucius cu bere neagra, in crusta...

Postat de: mihaelar63 in Peste

Pestele se spala bine si se curata in interior. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie curatati pestele de aripioare. Aveti grija acestea sunt dispuse si pe spate si...Citeste continuarea

Ciorba rapida de cartofi cu carnati...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati cartofii, morcovii si ceapa. Spalati patrunjelul verde si tija de telina. Taiati rondele carnatul unguresc picant. Ceapa se taie cubulete, morcovii...Citeste continuarea

Desert tort Ema

Postat de: Leontina_Costel1970 in Torturi

Am folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Blat 1 de cacao : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate bine pana obtinem o bezea tare. Se incorporeaza...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]