Alheira cu cartofi crocanti

de cristeena20 in Pui, 29 Noi 2012 | 4272 vizualizari

 

Alheira este un carnat tipic portughez, special. A fost facut de evrei si este facut mai ales din carne de pasare cu paine. Exista mai mutle tipuri (cu masline, sunca, ciuperci..etc). E foarte bun la cuptor rumenit bine, dar si in tigaia gratar.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cartofi
  • sare, piper, pesmet, paprika, usturoi, unt
  • 1 carnat alhera
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alheira cu cartofi crocanti:

- Punem carnatul intr-un vas la cuptor sa se rumeneasca bine ( e gata cand pielita devine crocanta-rumena)

- cartofii ii curatam si ii fierbem cuburi pe jumate. Ii stoarcem de apa si intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu pesmet punem amestecul de cartofi amestecati cu sare, piper, boia, (poate fi si iute daca va plac mai crocanti, si unt). Deasupra presaram cu pesmet si mai punem cateva bucati de unt. Se dau la cuptorul incins pana cartofii prind o crusta de la pesmet. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Alheira cu cartofi crocanti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

adasev12 1

29.11.2012, 22:27

Rocsi 1

29.11.2012, 23:13

Bun

xana 1

05.07.2013, 17:29

Foarte bunut! Eu obisnuiesc sa prajesc alheira in putin ulei de masline incins, si inainte de a o pune in tigaie o tai usor pe lung, asa ramane intacta iar pielita se strange si ramane doar interiorul rumenit.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]