Aluat ultra-rapid şi ieftin pentru tarte quiche (şi nu numai)

de klausenburger_adica Lacrima in Dulciuri, 14 Noi 2015 | 3795 vizualizari

 

Creaţia pentru care am pregătit acest aluat o voi posta mai încolo, cert e că mă lovi plictiseala doricioasă de ceva nici dulce, nici sărat, nici cremos, nici necremos, nici cu dar nici fără fructe. Aşadar trebuia să fie o prajitură, dar să fie şi sărată etc.

Aluatul mi l-au inspirat francezii, cei dragi mie, cei indurerati azi...Cel pe care îl făceam eu de obicei e mult prea dulce, prea rigid la copt şi prea doritor de umeziciuni ale cremelor pe care i le ataşaţi. E bun însă într-o combinaţie anume, pe care o voi împărtăşi cu voi la un moment dat. Revenind. Aveam nevoie de un aluat rapid, ieftin, bun şi foarte plăcut la lucrat cu el. Francezii mi-au dat idei, eu le-am îmbunătăţit, combinat între ele, reinventat până am obţinut un aluat numai potrivit pentru tot ce înseamnă coptură de tartă fie dulce, fie sărată şi care nu ţi se va îmuia sub compoziţie cum au obiceiul aluaturile fragede. (http://klausburger.blogspot.de/)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr făină
  • 125 gr unt pentru prăjituri cu concentraţie mai mare de grăsime (min 70%)
  • 1 praf de sare sau 1-2 linguriţe de zahăr dacă îl prepari pentru umpluturi dulci
  • 1/2 praf de copt
  • 3-4 linguri de apă rece
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat ultra-rapid şi ieftin pentru tarte quiche (şi nu numai):

1. Amestecă făina cu sarea sau cu zahărul şi cu praful de copt;

2. adaugă untul moale şi amestecă (eu am folosit un robot de bucătărie care a amestecat ingredientele);

3. adaugă apa şi ai grijă doar nu-l faci ca pe-un văduv fără speranţă, adică prea moale.

4. aşează în tava unsă şi tapetată cu făină, dacă e o formă de tartă cu adâncituri pe margini, sau pe hîrtie de copt dacă e alt tip de preparat.  Înţeapă-l cu furculiţa şi coace-l până devine uşor auriu la 170 de grade C, sau cu focul redus la jumătate după ce ai introdus aluatul în cuptor. După ce s-a copt, pune umplutura pe el şi trimite-l din nou la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat ultra-rapid şi ieftin pentru tarte quiche (şi nu numai)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

klausenburger_adica Lacrima 1

14.11.2015, 16:15

Multumesc, Licurici

Rocsi 1

16.11.2015, 20:39

Este un aluat fain!

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 23:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri in doua culori