Amandine

de Michelle in Prajituri, 25 Sep 2010 | 16492 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  •  10 lg faina
  •  un plic praf de copt
  • un praf de sare

 Sirop

  • 1 l apa
  • 5 lg ciocolata praf
  • 2 lg zahar

Crema

  •  200gr ciocolata
  • 400 ml frisca

 Glazura:

  •  100 gr unt
  • 100 gr zahar
  •  5 lg ciocolata praf
  • 100 gr apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Se face un blat din ingredientele pentru blat
Se prepara siropul :se pun toate ingredientele la foc si dupa ce dau un clocot se lasa la racit
Crema:
200 ml frisca impreuna cu ciocolata se pun la foc si amestecam pana ce ciocolata se dizolva.Lasam la racit.
Se bate 200 ml frisca batz ,se bate bine si crema de ciocolata si apoi se amesteca si se omogenizeaza.
Asamblarea:
se taie blatul in doua.

se insiropeaza o parte se adauga crema se adauga celalalta parte de blat se insiropeaza si se da la frigider 30 min.
Se prepara glazura din ingredientele de mai sus..si asa fierbine se toarna peste prajitura taiata cubulete...se pastreaza la frigider 1 ora apoi se poate consuma...

mmm

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]