Aperitiv din foietaj cu ciuperci şi brânză

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2014 | 9240 vizualizari

 

O gustare simplă şi savuroasă

 

INGREDIENTE

  • 400 g foietaj
  • 1 lingură unt
  • 300 g ciuperci din conservă, tocate mărunt
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 ou pentru compoziţie
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • 1/2 cană pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 cană telemea (eu am pus de vacă, dar merge orice telemea)
  • 1 cană caşcaval ras
  • 1 linguriţă rasă oregano
  • 1 linguriţă rasă busuioc
  • sare, piper după gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv din foietaj cu ciuperci şi brânză:

Ceapa tocată mărunt am călit-o într-o lingură de unt, apoi am adăugat ciupercile şi m menţinut totul la foc mic, până când a scăzut zeama pe care o lasă ciupercile. Am adăugat oregano, busuioc, sare, piper, am luat tigaia de pe foc şi, după ce s-a răcorit, am amestecat cu 1 ou, telemeaua de vacă rasă şi pătrunjelul tocat.

Foietajul l-am decupat în cercuri de 6 cm diametru, pe care le-am uns cu ou bătut şi în mijlocul lor am pus o linguriţă din compoziţie. Deasupra am presărat caşcaval dat pe răzătoarea fină, le-am aşezat în tavă şi le-am dat la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 20 minute (până când s-au rumenit frumos).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv din foietaj cu ciuperci şi brânză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulete de cartofi cu cascaval din doar cateva ingrediente