Aperitiv mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 23 Apr 2019 | 4034 vizualizari

 

Un aperitiv minunat si de efect pentru zilele ce urmeaza. Multumesc Gusti, Irina si Oana, pentru inspiratie;) https://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-crema-de-branza-si-jeleu-de-castravete-61052.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • varianta rapida si usoara, aluat fraged Linco cca. 500 g,
  • sau varianta clasica:
  • faina 300 g,
  • unt moale 200g,
  • smantana 2 linguri,
  • oua 2 bucati,
  • sare 1 lingurita.
  • Pentru crema de branza:
  • branza de vaci cca. 300 g,
  • oua 3 bucati,
  • sare de mare cca. 1 lingurita,
  • piper proaspat macinat cca. ½ lingurita,
  • marar proaspat 1 legatura,
  • ceapa verde 2-3 fire.
  • Pentru Jeleu:
  • castraveti Fabio 2 bucati,
  • sare de mare ½ linguriţă,
  • gelatina granule 1 plic.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti:

Aluatul fraged sarat Linco, se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite.

Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele (faina, untul moale, smantana, ouale si sarea), intr-un vas incapator sau in vasul mixerului, se framanta energic pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat elastic.

Acesta se pune la rece cca. 30 minute, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite.

Formele de copt, nu e nevoie sa fie unse, sunt din silicon si metal non-aderent, se umplu cu alatul de tarta, se inteapa cu furculita, din loc in loc, apoi se pun la copt in cuptorul preincins, cca. 30 minute la 180 grade.

Intre timp se prepara crema de branza: branza de vaci se pune intr-un bol incapator, se adauga mararul si ceapa verde, tocate marunt,ouale, se asezoneaza de sare si piper  si se amesteca energic pana se obtine o crema omogena.

Mini tartele se umplu cu crema de branza, apoi se pun din nou la copt minitartele cca. 15 minute la foc mediu, atenţie să nu se coloreze prea tare crema de branza.

Minitartele se lasa la racit minim 3 ore, dar cel mai bine pana a doua zi.

Pentru jeleu, se pune gelatina la hidratat in cca. 100 ml apa rece.

Intre timp castravetii se curata de coaja si seminte, apoi se tocata marunt, cel mai bine prin blender, pana se obtine un piure fin.

Gelatina hidratata si apoi un pic incalzita ( conform intstructiunilor de pe ambalaj!) se adauga in piureul de castraveti si se amesteca pana ce se omogenizeaza.

Cu acest jeleu se orneaza minitartele si se lasa la rece minim 1 ora.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii gratinate