Am făcut mai demult drob în foietaj și toată lumea a fost încântată, e crocant și gustos, nu-ți mai trebuie pâine, doar că atunci l-am pregătit cu ficat de porc, care e consistent și parcă greoi. De data aceasta, am pregătit niște mini tarte cu drob din pate de pui (cantitate rămasă de la un pate de casă pregătit anterior) și orez cu legume (ceapă, morcov). A ieșit mai lejer, ca de vară, mai ușor de mâncat.
Amesteci patéul de ficat (de casă sau cumpărat) cu orezul și legumele călite anterior într-o crăticioară cu puțin ulei și înăbușite cu puțină apă (fierte maxim 15 minute). Poți alege ce legume vrei. Eu am ales morcov și ceapă.
Adaugi un ou, un praf de sare și amesteci bine cu o furculiță.
Împăturești o foaie de foietaj, o ungi cu puțin ulei doar pe jumătate, o împăturești și o ungi iar doar pe jumătate, apoi o împăturești cât să încapă în forma de mini tartă.
Folosești o foaie de foietaj per mini tartă, așadar stabilește dinainte câte porții dorești. Eu am făcut 10 mini tarte (coapte în serii, pentru că am avut doar 5 forme).
Umpli mini tartele cu amestecul de drob.
Le așezi în tavă și presari cașcaval ras, după plac.
Le dai la cuptor, la foc mediu, pentru aprox 25 de minute (sau până când caşcavalul de deasupra s-a rumenit).
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/mini-tarte-cu-drob-de-pui-in-foietaj.html
1
Opțional: Eu am pus și hârtiuțe de copt (unele pentru brioșe) în forme, dar nu e obligatoriu.