Aperitiv omleta cu sparanghel

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2017 | 3782 vizualizari

 

Un mic dejun copios cu minunatul sparanghel.
Stiati ca sparanghelul mai este numit si ,,Hrana regilor,, ?
Ei bine, asa este, datorita faptului ca regele Ludovic al XIV-lea a pus sa fie construite solarii, ca sa poata manca tot timpul anului minunatul sparanghel.
In gradina, am semanat seminte de sparanghel pe o suprafata mica, chiar foarte mica si acum ne bucuram de plante de sparanghel frumoase, crude si foarte gustoase.
 Sparanghelul nu este bun in primul an dupa semanare, abia in anul al doilea, il puteti taia si folosi la gatit. 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 6 fire de sparanghel
  • 2 bucati ceapa mai mica
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • sare
  • 1/2 legatura leurda (optional )
  • 1 lingura ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu sparanghel:

Sparanghelul l-am spalat in apa rece si am taiat partea lemnoasa de jos. Pe foc, am pus o oala cu apa rece si sare sa fiarba. Cand apa da in clocot, punem firele de sparanghel si il lasam cam 3 minute sa fiarba. Il scoatem din apa pe un tocator si il taiem in bucati mai mici.

Ceapa am taiat-o in bucati destul de mari. Intr-o tigaie, am pus uleiul si cand este cald, am pus ceapa la calit.

Ouale le-am batut impreuna cu pudra de ghimbir si sare.

Cand ceapa devine transparenta in tigaie, am pus bucatile de sparanghel si ouale. La final, am pus frunzele de leurda si mai amestecam de cateva ori, pana cand se inmoaie si acestea.

 Deasupra eu am presarat cateva arahide nesarate.

Servim cald cu legume proaspete si paine prajita.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta taraneasca