Acest aperitiv este aperitivul copilariei la evenimentele din familie sau sarbatorile principale de peste an, dar il fac si acum cu mare placere ori de cate ori cei din familie imi solicita acest meniu.
Ouale se pun la fiert in apa rece cu o lingurita de sare si o lingura de otet pentru 10 minute, apoi se lasa la racit si se decojesc.
Se taie fiecare ou in doua si se scoate albusul care se amesteca cu pateul de ton si se condimenteaza daca mai este cazul dupa gust cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umple jumatatile de ou apoi se pun deoparte si se prepara maioneza.
Se pune peste galbenus o lingurita de mustar care se amesteca cu ulei punand cate putin pana cand incepi sa observi ca sosul incepe sa se ingroasa, dupa care se poate turna si restul cantitatii de ulei , se condimenteaza si ea cu sare si piper dupa gust, apoi se adauga iaurtul grecesc. Pentru a fi mai subtire se poate adauga si 2-63 linguri de apa.
Aceasta maioneza se adauga peste ouale umplute care dupa ce au stat o ora la rece pentru a se patrunde gusturile se poate servi.