Aperitiv tarta cu ficatei de pui

de katty in Aperitive / Garnituri, 4 Sep 2017 | 3228 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ou,
  • 2-3 linguri smantana,
  • 130 gr unt
  • 300 gr faina,
  • sare,
  • 1-2 linguri apa rece
  • Umplutura:
  • 300 gr ficatei de pui,
  • 1 conserva ciuperci,
  • 3 oua,
  • 100 gr cascaval ras,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 ceapa,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru macinat,
  • 1 ardei gras rosu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ficatei de pui:

Cernem  faina intr-un castron.Punem untul taiat cubulete, sare si amestecam. Punem oul batut, smantana si framantam pana obtinem un aluat potrivit de tare, nelipicios. Daca este nevoie adaugam 1-2 linguri apa rece.Punem aluatul la rece ptr 30 de minute.

Curatam  ceapa, tocam  fin si o  calim in uleiul incins. Adaugam ciupercile scuse si clatite. Calim cateva minute, apoi adaugam ardeiul gras taiat julien si ficateii taiati cubulete mai mici. Lasam pana ficateii s-au albit bine, fara a se praji.
Dam  jos si lasam la racit. 
Dupa ce s-au racit, amestecam  cu sare,  piper, cimbru, ouale si cascavalul ras.

Ungem tava cu unt si  tapetam cu faina.
Intindem  aluatul de tarta ceva mai mare decat forma in care urmeaza a fi pusa, o intepam cu o furculita din loc in loc, apoi turnam umplutura. Acoperim cu bucatile de aluat ce trec peste forma. Dam  la cuptor pana este gata si se aureste frumos. Pentru un aspect mai frumos ungem tarta cu un galbenus batut cu o lingura de apa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pere coapte cu gorgonzola si brie