Arancini di riso

de angyb in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2012 | 27609 vizualizari

 

Este o specialitate siciliana.sunt niste "mingi "de orez cu diferite umplututi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g orez
  • 30g unt
  • 100g parmezan
  • 3 galbenusuri
  • 1.2l apa
  • mozzarela
  • prosciuto cotto
  • 2 oua
  • pesmet
  • ulei pt.prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arancini di riso:

Puneti la fiert orez in apa sarata in asa fel incat cand orez va fi fiert apa sa fie absorbita toata in asa fel incat amidonul sa ramana si orezul va fi lipicios. Luati de pe foc adaugati untul, parmezanul si galbenusul de ou. (reteta siciliana spune ca trebuie adaugat si sofran dar cum nu aveam l-am facut fara)

Amestecati bine si apoi varsati orezul pe o farfurie mare si lasati-l sa se raceasca.

Intre timp taiati cubulete mozzarella si prosciuto.

Cand orezul s-a racit formati mici mingiute, faceti o gaura in mijloc puneti umplutura in mijloc si inchideti bine.

Treceti-le apoi prin oul batul si pesmet.

Se prajesc in ulei fierbinte

TIPS-URI

1

Cand ii prajiti trebuie prajiti in mult ulei

2

Trebuie sa "inoate" in ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Arancini di riso" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mihaelakitana 1

24.06.2013, 08:27

nu am mancat si nu am stiut niciodata, dar nu e tarziu voi incerca

andreeaelisa2004 1

03.10.2013, 13:05

voi incerca, pare delicios

bianca92 1

09.10.2013, 14:01

Delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de orez