Ardei grasi cu carne

de carmenvlad in Mancaruri cu carne, 27 Feb 2011 | 5106 vizualizari

 

Aceasta este reteta mea de arde grasi umpluti cu carne. Imi place sa gatesc aceasta reteta mai mult vara, pentru ca atunci ardeii au o prospetime si o aroma minunata, dar nici iarna gustul lor nu este rau.

 

INGREDIENTE

Ingrediente 

  • 500 g carne tocata amestec (porc cu vita)
  • 6 ardei grasi verzi
  • 100 g orez
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 lingurita secretul gustului de legume
  •  ½ lingurita boia dulce
  • Sare si piper dupa gust + cateva bobite pentru sos
  • Patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei
  • 1 cescuta cu apa   
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei grasi cu carne:

Se spala ardeii, se taie capacelele, se scutura de seminte si se sareaza in interior. Se lasa pe o farfurie la scurs. In acest timp se curata cepele, se toaca marunt si se calesc in doua linguri de ulei. Se adauga morcovul ras si boiaua de ardei. Se mai calesc putin si se adauga orezul si 1 cescuta mica de apa. Se tin pe foc pana cand orezul a inflorit si toata apa a fost absorbita de orez. Se rastoarna aceasta compozitie peste carnea tocata, se adauga secretul gustului, pasta de tomate si se potriveste de sare si piper.
Se umplu ardeii cu aceasta compozitie, se aseaza in cratita. Se toaca cubulete rosiile si se adauga peste ardeii din cratita. Se adauga si cateva bobite de piper. Apoi se pune apa in cratita pana cand sunt acoperiti mai mult de  jumatate ardeii, se acopera cu o farfurie (se pastreaza la fiert unii langa altii) si apoi cu capacul cratitei. Se fierb la foc mic 1 ora sau putin mai mult (se incearca un ardei). Se servesc calzi ca atare cu patrunjel tocat sau cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei grasi cu carne" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu burgul picant-"Sebzeli pilav"- cu snitele de vita