Ardei umpluti cu cartofi

de katty in Mancaruri de post, 29 Mar 2017 | 3935 vizualizari

 

Retete de post economice
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei grasi
  • 1 kg cartofi
  • 3 cepe
  • boia dulce de ardei
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru macinat
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu cartofi:

Se scot cotoarele de la ardei (impingeti cotorul cu mana inspre interior, iar acesta se va desprinde singur ), se spala ardeii si se pun la scurs, cu gura in jos.
Cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu sare, 15-20 de minute. Se curata de coaja si se sfarama cu furculita, pastrand si bucatele mai mari.
Ceapa se curata, se taie fin si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei. Se picura cate putina apa.  Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga boiaua de ardei. Se ia de pe foc si se amesteca cu cartofii sfaramati, sare, piper si cimbru. Se presara ardeii cu putina sare in interior si se umplu cu compozitia. Se pun ardeii intr-o tava termorezisenta, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor la foc potrivit. Se intorc ardeii pe toate partile, avand grija sa nu se arda.
Se servesc calzi sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci