Retete de post economice
Se scot cotoarele de la ardei (impingeti cotorul cu mana inspre interior, iar acesta se va desprinde singur ), se spala ardeii si se pun la scurs, cu gura in jos.
Cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu sare, 15-20 de minute. Se curata de coaja si se sfarama cu furculita, pastrand si bucatele mai mari.
Ceapa se curata, se taie fin si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei. Se picura cate putina apa. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga boiaua de ardei. Se ia de pe foc si se amesteca cu cartofii sfaramati, sare, piper si cimbru. Se presara ardeii cu putina sare in interior si se umplu cu compozitia. Se pun ardeii intr-o tava termorezisenta, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor la foc potrivit. Se intorc ardeii pe toate partile, avand grija sa nu se arda.
Se servesc calzi sau reci.