Aripioare de pui picante la cuptor cu cartofi

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 19 Iun 2015 | 3559 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 aripi de pui
  • sare, piper, ulei de masline, boia, usturoi, praf de usturoi, sos picant piri-piri
  • cca 10 cartofi noi
  • rozmarin proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui picante la cuptor cu cartofi:

Aripile de pui se curata si se spala bine, apoi le uscam cu servetele de hartie absorbanta.

Le  stropim cu ulei de masline intr-un bol si le condimentam cu sare, piper macinat, boia, praf de usturoi si sos picant (eu am facut de mine din chilli africani, foarte iuti) Amestecam cu mana in bol sa se amestece condimentele si lasam la odihna acoperite cu o folie alimentara cca 1 ora la frigider.

Cartofii noi se spala si se tau in 2 sau 4, dupa preferinta. Ii punem in bol si ii amestecam cu ulei de masline , sare, piper alb macinat, catei de usturoi doar zdrobiti cu lama cutitului, cu coaja cu tot. Punem si rozmarin proaspat, verde si ii amestecam bine. 

-Pregatim un vas termorezistent si aranjam in el aripile  si cartofii frumos si dam la cuptorul incins, pana se rumenesc frumos si cartofii sunt copti.

Merg foarte bine langa o salata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui picante la cuptor cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana la ceaun, pe foc de lemne