Aspic cu carne de porc

de Rahela Velicu in Porc, 5 Ian 2020 | 5877 vizualizari

 

"Bunatati pentru Crcaiun"

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de porc
  • 100 g morcov congelat
  • 100 g boabe de mazare
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 plicuri de gelatina
  • 8-10 boabe de ienibahar sau piper
  • 1/2 lingurita de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aspic cu carne de porc:

Punem carnea de porc la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand carnea este fiarta bine.

Fierbem morcovii separat.

Dupa ce a fiert carnea, strecuram supa si o cantarim, folosim doar 550 ml din ea ( daca folositi mai multa, adaugati si gelatina mai multa) si tocam cubulete carnea.

Punem gelatina la hidratat in 100 ml de apa si o lasam 10 minute, apoi o dizolvam in supa care inca este calda spre fierbinte.

 Punem in formele in care dorim sa facem aspicul cateva linguri de supa si le dam la frigider pana cand se incheaga. Adaugam un strat de legume, il acoperim cu supa si dam din nou la frigider paan cand se incheaga si tot asa dupa fiecare strat.

La final, dam 2-3 ore la frigider.

 Inainte sa rasturnam aspicul punem forma pentru 10-12 secunde in apa fierbinte ( sa se topeasca putin pe margini), apoi rasturnam pe platou. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aspic cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]