Baba Ganoush ( salata de vinete )

de hany30 in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2015 | 3701 vizualizari

 

Vinete turcesti, fara maioneza , bune ca aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri pastă de susan( eu am preparat-o singura acasa )
  • 2 căţei usturoi
  • sucul unei lămâi
  • câteva fire pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba Ganoush ( salata de vinete ):

 În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute să se răcească.

 Cu o linguriţă se scoate miezul copt al fiecărei jumătăţi de vânătă şi se mărunţeşte cu furculiţa sau cu tocătorul special.

Se adaugă pasta de susan, sucul de lămâie, usturoiul pisat, sare şi piper şi 2 linguri de ulei. Se amestecă bine.

Se lasă să se răcească la temperatura camerei şi se aduce la masă cu pătrunjel si masline negre(optional).

Pasta de susan , am facut-o singura acasa, in urmatorul fel, semintele de susan prajite (depinde cate vreti sa faceti eu am facut pt doua pers. am luat cam o mana de seminte de susan, le-am rumenit putin , apoi intr-un bol le-am pisat cu o lingura, apoi le-am amestecat cu 1-2 lingurite de ulei de susan dar merge si de masline, pana s-a facut pasta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba Ganoush ( salata de vinete )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]