Baigli cu nuca si mac

de AndreaE in Prajituri, 21 Apr 2014 | 4492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 3 linguri smantana
  • 3 galbenusuri de ou
  • 120 gr zahar
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml lapte

Umplutura mac:

  • 200 gr mac
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml lapte

Umplutura nuca:

  • 200 gr nuca
  • 3 linguri zahar
  • eseta rom
  • 100 ml lapte
  • coaja de lamaie rasa

Pt uns :

  • 1 ou
  • putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca si mac:

Drojdia cu putina faina si lapte am pus-o la dospit.

Am amestecat zaharul cu galbenusurile, am adaugat margarina , smantana si laptele. Cand zaharul si  margarina s-au topit , am adaugat faina si maiaua si am framantat bine. Am pus compozitia la dospit 1 ora jumatate.

Intre timp intr-un vas am pus macul cu zahar, zahar vanilat  si laptele, si l-am fiert pana a scazut laptele si macula devenit mai cremos, apoi l-am pus la racit.

In alt vas am fiert nuca macinata in lapte unde am pus, zaharul , esenta de rom si coaja de lamaie rasa.

Cand coca a dospit, am impartit in 4 . Fiecare bucata in parte am intins-o pe masa de lucru , lungimea tavii iar in latime  cam de o palma deschisa. Pe doua bucati am intins nuca si pe celelalte doua mac. Apoi am rulat. 

In tava am pus hartie de copt unsa, pe care am asezat baigli-urile.

Am batut un ou in care am pus putin lapte, apoi cu o pensula am uns fiecare bucata in parte.

Le-am copt in cuptorla 170 grade 45 min. 

 

TIPS-URI

1

Zahar in compozitii se pot pune dupa gust

2

Pt fiecare baigli se pune cc 100 gr de mac/nuca, deci se pot face dupa plac chiar si 3 cu mac si 1 cu nuca :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

21.04.2014, 20:22

Ce bun este cel cu nuca

Panacris 1

22.04.2014, 08:01

Delicios cu mac

MOKUSKA 1

30.04.2014, 13:54

ce frumosi ti-au iesit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Semiluna"