BAIGLI(Cozonacel cu nuca)

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2016 | 3122 vizualizari

 

Sunt o minunatie de cozonacei.                                                       POFTA BUNA!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 550-600 gr faina ( 3 cani),
  • 2 linguri de untura de porc,
  • 100 gr margarina ,
  • 1 ou intreg,
  • 1 galbenus de ou,
  • un cub mic de drojdie(20 gr),
  • 4 linguri zahar,
  • 150-200 ml lapte,
  • putina sare.
  • Umplutura:
  • 500 gr nuca macinata,
  • zahar dupa gust,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja de a o lamaie,
  • 100 ml lapte.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA BAIGLI(Cozonacel cu nuca):

Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul si putina sare.Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu untura si margarina apoi adaugam 1 galbenus si oul intreg, apoi drojdia dizolvata si laptele.Framantam aluatul pana se omogenizeaza si il lasam la dospit circa 40 minute la loc caldut.Aluatul rezultat il impartim in trei parti egale.Fiecare parte o intindem sub forma dreptunghiulara cu o grosime de 3 mm peste care punem 1/3 din umplutura(peste nuca macinata adaugam laptele fierbinte si zaharul si zaharul vanilat si  coaja de lamaie si amestecam bine si impartim in trei parti).Cozonaceii cu nuca ii punem in tava tapetata cu hartie de copt ii ungem cu un galbenus de ou si ii mai lasam circa 15 minute la dospit apoi ii coacem circa 40 minute la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "BAIGLI(Cozonacel cu nuca)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice