Banuti de cartofi

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 14 Noi 2011 | 11706 vizualizari

 

Ati apucat sa pregatiti garnitura pentru pranz?
Daca da..pacat..
Azi avem niste banuti de cartofi - MINUNATI!Merg atat ca si garnitura cat si serviti ca atare cu smantana si patrunjel.
As fi putut face un cartof pai sau cartofi nature dar..m-am saturat de acelasi gust mereu:P
Si daca minunatul cartofior permite atat de multe, de ce sa nu profitam?

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi marisori
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri amidon
  • 2 catei usturoi
  • 3-4 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • unt
  • optional - smantana pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banuti de cartofi:

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, scurgem apa si-i lasam la racit. Curatam coaja si dam cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari, intr-un bol incapator unde mai adaugam galbenusurile, amidonul, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, o lingura unt, smantana, sare si piper dupa gust.

Eu zic c-ar merge si putin cascaval ras, de data asta n-am pus dar o sa tin minte:D

Amestecam cu mana pana obtinem o compozitie omogena din care, cu mana umeda, putem forma cu usurinta banutii de cartofi (initial bilute pe care apoi le aplatizam). Daca e prea moale mai punem putin amidon. Incingem unt intr-o tigaie si plonjam banutii prajindu-i pana sunt frumos rumeniti pe ambele parti.

Eu am servit cu carnita la gratar, smantana si patrunjel verde , tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]