Barcute din zucchini-Dovlecel umplut

de JulyCris in Aperitive / Garnituri, 12 Iul 2014 | 3226 vizualizari

 

Buna ziua tuturor! Dupa o perioada cam lunguta in care mi s-au intamplat cam multe,revin si eu cu forte proaspete ca sa zic asa.... :) Asadar....sa trecem la treaba! Am vazut acesta reteta pe culinar. Mi-am zis s-o incerc.Am facut mici,mici modificari in reteta.Sincer,nu ma asteptam ca rezultatul sa fie atat de....yummy! :)

 

INGREDIENTE

  • 3 zucchini potriviti
  • 1/2 cana orez
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 3-4 graunti de usturoi taiat marunt
  • 1/4 cana ulei de masline(eu am folosit de cocos)
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1/2 cana  cascaval ras
  • 1 cutie ciuperci taiate marunt
  • 1 albus de ou
  • sare,piper,patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute din zucchini-Dovlecel umplut:

Orezul,ceapa,usturoiul,uleiu,sarea,piperul si ciupercile se pun la fiert intr-o cana si jumatate cu apa.Se lasa la fiert aproximativ 20-25 de minute,amestecand din cand in cand.Intre timp taiem zucchini,scoatem miezul formand barcute.Miezul il tocam marutn si-l adaugam peste orez si mai lasam cinci minute.Oprim focul,adaugam cascavalul dat pe razatoare,patrunjelul tocat marunt,albusul de ou si pesmetul.Amestecam bine si umplem barcutele.Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit pt 40 de minute.Scoatem folia si mai lasam inca 10 minute.Cald sau rece,e minunat!

TIPS-URI

1

Daca va mai ramane compozitie,o puneti in tava langa zucchini,dar o scoateti mai devreme.

2

Eu am avut un dovlecel destul de maricel,asa ca am facut o corabie mai degraba,dar nu conteaza.

3

In reteta initiala este si zeama de la o lamaie. Daca vreti,o puteti folosi.Se adauga la final,dupa ce oprim focul,odata cu pesmetul,cascavalul,patrunjelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute din zucchini-Dovlecel umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc