Bavareza cu capsuni

de bettyC in Dulciuri, 24 Dec 2014 | 5826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 175 ml lapte
  • 210 ml frisca lichida
  • 280 gr iaurt grecesc sau iaurt cremos
  • 200 gr capsuni
  • 160 gr zahar
  • 10 gr gelatina
  • ulei de migdale ptr uns forma
  • ptr decoratii:frisca+capsuni+ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza cu capsuni:

Intr-un cratita se pun capsunele spalate si taiate cubulete impreuna cu zaharul si se fierb cca 5/6 minute.

Se da cratita deoparte de pe foc si se mixeaza.

Se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe pachet (eu am pus gelatina in apa rece la hidratat).

Se trec prin strecuratoare capsunele mixate amestecand cu o lingura (eu am pus si cateva bucatele de capsuni mai mari, nu le-am pasat pe toate).

Se adauga peste capsuni laptele si iaurtul.

Se bate frisca si se adauga in compozitia obtinuta de capsuni, amestecand cu o spatula, incet pentru a nu se lasa.

Aceasta compozitie se pune intr-o forma(de care doriti)unsa cu ulei de migdale(se poate folosi si alt fel de ulei).

Aceasta compozitie se introduce la rece timp de 6 ore.

Dupa ce s-a intarit compozitia se scoate usor din forma pe un platou si se orneaza cu frisca batuta, capsuni intregi si ciocolata rasa, sau diferite fructe.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort bavareza de capsuni