Bezele de cartofi

de andreea_angelo in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2012 | 7410 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 50 g margarina sau unt
  • 2 oua
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele de cartofi:

Pentru prima data punem cartofii la fiert in apa rece cu sare. Cand s-au fiert ii curatam si ii pisam ca la pireu. Adaugam in pireul de cartofi margarina, galbenusurile de la cele 2 oua, parmezanul, sare si piper si amestecam totul cu o lingura de lemn.

Puneti umplutura intr-o punga pt decorarea prajiturilor, care sa aiba capacul in forma de stea. Pe o tava cu hartie de copt sau pur si simplu unsa cu unt, facem formele cu pireu, ca la bezele. Ungem bezelele cu albusurile ramase si lasam la copt 15 minute la 200°, pana varful bezelelor se rumeneste.

Se servesc calde. Sunt foarte bune ca si garnitura la carne, dar si la peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv minicroissante cu crenvursti in foietaj