Biscotti cu nuci si ciocolata

de Criss in Dulciuri, 17 Mar 2011 | 5909 vizualizari

 

Reteta aceasta am vazut-o pe blogul Laurei Adamache.si mi-a placut tare mult. Azi i-a venit randul si am s-o scriu asa cum am facut-o eu, pentru ca am modificat pe ici colo cate ceva.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 30 g unt (o lingura )
  • 2 oua
  • 150 g nuca (n-am avut alune de padure)
  • 125 g zahar
  • 280 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 25 ml cafea tare
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu nuci si ciocolata:

Nucile le prajim intr-o tigaie de teflon. Atentie sa nu se arda. Ciocolata o rupem bucatele si o topim la MO impreuna cu untul. Ouale le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si le batem pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata, esenta de rom si batem in continuare. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile prajite.  Compozitia rezultata o punem in frigider pentru 30 minute.

Dupa cele 30 de minute scoatem compozitia din frigider, o impartim in 3 bucati si pe planseta infainata facem 3 suluri cu diametru de aproximativ 3 cm. Punem sulurile intr-o tava pe hartie de copt si coacem 25 minute in cuptorul preincalzit.


Asa trebuie sa arate. Le lasam 10-15 minute sa se raceasca, apoi le taiem in felii de aproximativ 1 cm grosime. Le punem inapoi in tava si mai coacem 10 minute.

Sunt absolut deliciosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Şarlotă de ciocolata (cacao)