Galusti cu prune

de silvi0ara in Dulciuri, 7 Sep 2010 | 9466 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg.cartofi galbeni  
  • 6 linguri faina  
  • 1 ou intreg  
  • 1 galbenus  
  • 17-20 de prune brumarii  
  • 400g pesmet alb  
  • 50ml ulei  
  • 4-5 linguri zahar  
  • 2 plicuri zahar vanilat  
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti cu prune:

Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in cuburi in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert se piseaza cu furculita sau se dau prin masina de tocat,ca la piure. Cand s-au racit ,se adauga oul intreg si galbenusul,se amesteca bine,apoi se adauga faina.Rezulta un aluat nu prea tare.Chiar daca este mai moale nevand multa faina,mie imi plac mai mult,ies mult mai pufoase,iar cand se racesc sunt tot moi si pufoase.Apoi coca se inparte in 17-20 de bucati,sau dupa marimea prunelor.Daca sunt prea mari puneti jumatati.Daca sunt din cele brumarii,se pun intregi.Mie intregi imi place sa le pun.

Se curata prunele de samburi si in locul acestora se pune putin zahar,daca prunele sunt acrisoare. Se ia cate o bucata de coca in mana si se intinde un patrat cat sa incapa o pruna. Se rotunjeste in mana astfel incat pruna sa fie uniform acoperita,este bine sa aveti mainie pudrata cu faina sa lucrati mai usor. Se pune la fiert o oala cu  apa si sare,cat sa acopere galustele,si cand clocoteste se pun galustile si se lasa sa fiarba bine,circa 15-20 de minute,pana se ridica la suprafata.Se scot cu lingura cu gauri si se tavalesc prin pesmet.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins,se toarna tot pesmetul o data si se lasa sa se rumeneasca putin(atentie sa nu se arda),se adauga zahar dupa gust,vanilia si scortisoara.Se tine pe foc circa 5-6 minute,amestecand tot timpul sa nu se arda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]