Sincera sa fiu e reteta de brinzoaice de ale noastre moldovenesti dar pt ca nu reusesc sa le fac sa iasa asa eu le asamblez ca pe o bocceluta:).....sper sa vaa placa si sa incercati si voi:))))poate v-am fc pofta zic eu:)
Pt aluat:
Pt umplutura:
Pt uns:
Intr-un bol se pune faina,sarea,zaharul si coaja de lamiie si portocala.Drojdia se dizolva in lapte caldut apoi o amestecam cu esentele si turnam usor peste faina.Adaugam si galbenusurile.Framintam ,apoi adaugam untul topit si lasam la crescut aluatul.In acest timp pregatind brinza.
Intr-un bol punem toate ingredientele pt umplutura si le amestecam bine.
Cind aluatul a crescut luam cite o bucatica mica de aluat, o intindem cu sucitorul si formam un rotund pe care punem brinza apoi luam capetele toate si le lipim.Ele vor capata forma de saculet sau bocceluta:). Le ungem pe deasupra cu albusurile ramase batute spuma cu un pic de zahar.Le punem intr-o tava cu hirtie de copt si le dam la cuptorul preincalzit.Cind sunt rumene se scot si se pudreaza cu zahar vanilat sau nuca de cocos.
1
Mie mi-au iesit 20 de placintele.