Bors de cartofi cu scarita afumata

de Merisor in Ciorbe, 30 Apr 2014 | 7340 vizualizari

 

Am prins gustul borsului si acum il testez la diverse ciorbe.
Ciorba aceasta a iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr scarita afumata
  • 5 cartofi medii
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 cepe galbene
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei(congelat)
  • 1 l bors
  • 3,5 l apa
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 varf lingurita cimbru uscat si maruntit
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de cartofi cu scarita afumata:

Punem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata.

O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim scarita si o punem din nou la fiert in apa calda.

Inlaturam pe parcurs spuma care se formeaza deasupra.

Ceapa, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, le vom curata, spala si toca marunt, apoi le vom adauga in ciorba atunci cand se va patrunde carnea(cam dupa 20 de minute de fierbere in cazul meu, depinde de carne).

Cand incep sa se patrunda si legumele, adaugam borsul, pe care l-am fiert in cateva clocote inainte.

Curatam intre timp si cartofii, ii taiem in cubulete si ii clatim, apoi ii vom adauga in ciorba la un interval de 5-10 minute dupa bors.

Adaugam si ardeiul, cimbrul, gustam si potrivim de sare.

Cand se patrund bine cartofii, la testul cu furculita, stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

A iesit o minune de ciorba acrisoara, pe care noi am servit-o cu ceapa verde!

TIPS-URI

1

Se pot adauga spre final paste fainoase, sau se poate ingrosa ciorba cu franjuri de ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare