Bors de legume

de Mihaela11_jo in Ciorbe, 1 Sep 2011 | 9900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari  
  • 2 morcovi mari  
  • 3 dovlecei mici zuchinni  
  • 2 rosii mari  
  • 1 ceapa rosie  
  • ulei de masline  
  • bors Deli’kat de legume  
  • 1 cutie de smantana Nestle ( 170grame)  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 2 linguri de frunza de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de legume:

Se curata ceapa si se taie marunt; cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi.

Dovleceii si morcovii se curata de coaja; jumatate din dovlecei se taie cubulete si jumatate se rad pe razatoarea mare; jumatate din morcovi se taie rondele si restul se rad pe razatoarea mare.

Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie cubulete.

Intr-o cratita antiaderenta se incinge ulei de masline si se adauga ceapa si se lasa la calit cca 3-4 minute, apoi se adauga cartofii, morcovul si dovlecelul ras; se lasa la calit pana cartofii iau o culoare aurie si uleiul ia culoarea morcovului; astfel ciorba va avea o culoare mai apetisanta.

Se adauga apa fierbinte si restul de legume si se potriveste de sare si piper. Se fierbe ciorbita cca 25 de minute si la ultimele clocote se adauga borsul de legume si frunza de patrunjel. Se drege cu smantana amestecata cu 2 lingurite de faina.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]