Bourguignon de ciuperci cu paste

de ala_oancea in Penne, 12 Mai 2009 | 5477 vizualizari

 

Un sos de ciuperci cu vin rosu, cu un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de rosii
  • 200 ml vin rosu
  • 50 gr unt
  • 2 linguri de faina
  • frunze de patrunjel
  • sare, piper, boia
  • paste
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bourguignon de ciuperci cu paste:

Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga morcovul taiat rondele, apoi ciupercile spalate si taiate bucatele. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga vinul si se lasa sa fiarba bine la foc mic, pana mai scade din vin, adaugand si doua cesti de apa. Se adauga sosul de rosii, se condimenteaza si se adauga patrunjelul tocat. Untul moale se freaca bine cu faina si se adauga in tigaie amestecand bine pana se ingroasa. Se mai lasa pe foc 2,3 minute.
Am servit cu paste. Sosul este delicios, are o aroma deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bourguignon de ciuperci cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne picante cu piept de pui - Philips Multicooker