Branzoaice

de lilik in Dulciuri, 17 Dec 2010 | 18673 vizualizari

 

mancasem niste branzoaice asa de bune in urma cu 4-5 ani la o brutarie si am incercat sa le reproduc...

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 1 kg de faina
  • 5 oua
  • 180 gr zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 350 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • 200 gr margarina(sau unt)
  • 1 praf de sare
  • pt umplutura:
  • 800 gr circa ricotta(eu nu am gasit,dar normal e branza de vaci)
  • 2 oua
  • vanilie
  • 5 linguri de zahar
  • 100 gr stafide
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Pregatim aluatul:

cernem faina intr-un vas adanc,punem praul de sare si facem o gaura in mijloc. Punem pe foc laptele cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;lasam pana se topeste zaharul. Punem in gaura facuta in faina ouale si laptele caldut,apoi framantam bine. Punem margarina(untul)la topit iar cand e calduta o adaugam treptat,framantand de fiecare data pana se absoarbe toata.cand am terminat de framantat lasam la crescut cca 1 ora la loc caldut.

Intre timp pregatim umplutura:

punem ricotta(branza de vaci) intr-un castron cu zaharul,ouale si vanilia si le amestecam cu mixerul 2-3 min,apoi punem stafidele  si amestecam cu o lingura.

Cand aluatul e crescut il impartim in 18-20 de bucati iar fiecare bucata o intindem,nu prea subtire si ii dam forma unui patrat.

punem in mijlocul fiecarei bubati 1 lingura si jumatate de branza(chiar 2) apoi inchidem colturile la mijloc  ca un plic.

punem branzoaicele in tava,le ungem cu ou si le dam la cuptorul preincalzit la150°- 160°  pana se rumenesc frumos.

le scoatem si le presaram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene