Branzoaice

de miremirc in Prajituri, 18 Ian 2011 | 22854 vizualizari

 

by Amalia

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 1 kg faina,
  • 2 oua,
  • 50 g drojdie proaspata,
  • 250 ml lapte,
  • 150 g unt,
  • 5 lg zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • apa calduta
  • Umplutura :
  • 1/2 kg branza de vaci,
  • 2 oua,
  • zahar dupa gust,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Ptr.aluat : se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza si se lasa sa stea 10 min;topim zaharul si dupa ce s-a racit putin il amestecam cu lapte caldut;intr-un castron mai mare punem faina, ouale si cele 2 compozitii de mai sus;framantam aluatul ce s-a format (daca este nevoie punem apa calduta)pana se desprinde de pe peretii vasului, cam 20 minute, apoi lasam la crescut 40 minute .Dupa ce a dospit aluatul, il impartim in 2 si intindem pe masa cu faina fiecare parte in grosime de 1 cm, apoi punem umplutura si formam pachetele sau o impletitura astefel: o parte dreptunghiulara de alut il crestam de ambele parti - pe lungime -  punem in mijloc umplutura si incepe sa impletim ,trecand dintr-o parte in cealalta margilie crestate; la final se aseaza in tava unsa cu ulei si cu hartie de copt; le lasam sa mai stea 10 minute in tava, apoi le ungem cu un amestec format din galbenus de ou cu putin lapte si dam tava la cuptor.

Ptr.umplutura : se amesteca toate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat de branza