Branzoici cu urda si marar

de MIUTA in Dulciuri, 15 Feb 2011 | 15922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un cub drojdie
  • 50 g zahar
  • 2 pl.zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt topit
  • 200 ml lapte
  • ulei
  • 1 kg urda
  • 2 legaturi marar
  • 200 g zahar pudra
  • esenta de lamaie
  • o lingura gris
  • 2 oua
  • sare
  • 1 galbenus si 2 linguri miere pt.uns branzoicile
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici cu urda si marar:

Am pregatit maiaua din cubul de drojdie,50 g de zahar ,laptele caldut si 2-3 linguri de faina.Se lasa la dospit 15 min.Cand maiaua a crescut se pune peste ea 3 galbenusuri,untul topit,o lingura coaja de lamaie,zahar vanilat,faina si un praf de sare.Se framanta toate ingredientele iar daca mai trebuie se mai pune putin lapte caldut.Cand aluatul e bine framantat se pune peste putin ulei caldut si se mai framanta.Se lasa la crescut 40 minute.Intre timp se amesteca ingredientele pentru umplutura:urda,mararul tocat marunt,200g zahar pudra,o esenta de lamaie,2 oua,un praf de sare si o lingura cu gris.Se amesteca bine.Cand aluatul este crescut se pune faina pe masa de lucru se intinde cu sucitorul patrate.Eu am facut fiecare branzoaica separat.Am pus pe fiecare patratel umplutura si apoi am adunat colturile spre interior cat se poate unul peste altul.Punem fiecare branzoaica in tava unsa si tapetata cu faina.Am lasat inca 10 minute la crescut.Inainte sa le pun la cuptor le-am uns cu galbenus amestecat cu miere. Se lasa in cuptor cam 40 min. Se pot servi simple sau pudrate cu zahar .Sunt delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gauffre cu branza de vaci