Brioche cu crema de patiserie

de Ligia Bxl in Dulciuri, 3 Mar 2015 | 12784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 100 ml lapte
  • Pentru crema de patiserie:
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de amidon
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 30 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • Garnitura:
  • 100 gr pepite de ciocolata
  • 50 gr de stafide (eu nu am pus)
  • zahar ptr pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioche cu crema de patiserie:

Se dizolva mai intai drojdia in lapte impreuna cu zaharul,apoi se adauga untul topit.

Peste se adauga ouale batute,sarea si faina.Se incorporeaza toate bine.

Se framanta aluatul bine si se tine pentru 1 ora la crescut intr-un vas acoperit la loc cald.

Se prepara crema astfel:Se pune intr-un vas laptele cu zaharul,zaharul vanilat si amidonul si se pun pe foc.

Se amesteca bine pana devine o crema .Dupa ce se ia de pe foc se adauga esenta de vanilie.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe o planseta in forma dreptunghiulara cu ajutorul unui rulou de patiserie si se unge cu crema de patiserie obtinuta,apoi peste crema se pun pepitele de ciocolata si stafidele (eu nu am pus).

Se ruleaza si se taie in 7 bucati egale.

Acestea se pun intr-o forma rotunda, unsa cu ulei si se lasa la crescut 1 ora.

Dupa ce a crescut se da forma (tava) la cuptor la 180°c pana se rumenesc frumos.

La final se pudreaza cu zahar pudra sau se poate unge cu un sirop sau un gem de caise.

Sa aveti pofta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioche cu crema de patiserie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata