Briose copilaroase

de Ancutsa in Prajituri, 3 Iun 2016 | 2770 vizualizari

 

Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca m-am gandit sa impartasesc cu voi reteta mea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 2 oua + 2 albusuri;
  • 3 linguri de zahar;
  • 100 g Rama Maestro (editie limitata);
  • 5 linguri (pline) de faina;
  • 1 lingura praf de copt;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • un virf lingurita sare;
  • pentru colorat: cateva picaturi de colorant alimentar rosu;
  • 2 lingurite cacao;
  • 2 linguri lapte.
  • pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri;
  • 3 linguri zahar;
  • 150 ml lapte;
  • 1 lingura cu varf cu faina;
  • 50 g Rama Maestro editie limitata;
  • Esenta rom si ciocolata – pentru crema de ciocolata;
  • 1 lingurita sos de la dulceata de zmeura pentru crema de zmeura.
  • Pentru crema ganache:
  • 50 ml frisca lichida;
  • Cateva patratele ciocolata neagra.
  • pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida;
  • pentru decor: bombonele colorate si inimioare decor.
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose copilaroase:

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa cele 4 oua. Se bat cu mixerul toate cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare pana se fac spuma.

Se amesteca bine doar 2 dintre galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga Rama si se toarna compozitia peste spuma de albusuri, amestecand in continuare pana se omogenizeaza. Se adauga treptat faina, apoi si praful de copt.

 

Compozitia se asaza in 3 castronele: unul va ramane simplu, intr-unul adaugam cateva picaturi de colorant alimentar; in al treilea adaugam 2 linguri cu lapte si 2 lingurite de cacao.

 

Se toarna din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt, insa nu umplem formele.

 

Se coc briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.

 

Eu am obtinut 16 briose.

 

Crema de vanilie:

Intre timp, pregatim crema. Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu 3 linguri de zahar, apoi se adauga laptele si faina si se pun pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca bine un minut, apoi se da de pe foc. Se adauga Rama si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

 

Crema de vanilie o turnam in 3 cescute, in care adaugam diferite arome. Eu am lasat o cescuta simpla, intr-una am pus sos de la dulceata de zmeura, iar in ultima am ras o patratea de ciocolata si am pus cateva picaturi de esenta de rom.

 

Se bat bine 150 ml frisca lichida cu mixerul.

 

Crema ganache:

Restul de 50 ml se incalzeste intr-un ibric, apoi se toarna intr-un castronel in care am rupt cateva patratele de ciocolata. Se amesteca bine, apoi se va bate cu mixerul.

 

Asamblat si Ornat:

Se scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema. Briosele negre le-am umplut cu crema de ciocolata si rom. Pe cele roz le-am umplut cu crema de zmeura, iar pe cele albe cu crema de vanilie. Desigur ca le puteti umple dupa gust si inspiratie.

Se orneaza cu frisca si crema ganache.

Se decoreaza cu bombonele colorate.

 

 

Pofta Buna!

 

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/briose-copilaroase.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose copilaroase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin