Briose cu crema de mure

de Lorra in Prajituri, 7 Feb 2015 | 7733 vizualizari

 

Briosele sunt delicioase dar cand vin la pachet cu un mot dulce - cremos, sunt si mai aratoase si mai gustoase :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 400 gr zahar
  • 300 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 5 oua
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Crema
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 gr mure
  • 2 linguri zahar
  • bomboane decor
Portii: 36
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de mure:

Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul pana devine o crema pufoasa.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, putina sare si se amesteca bine cu o lingura de lemn.

La final se adauga coaja rasa de portocala.

Se pregateste tava de briose in care se aseaza hartia speciala si se pune cate 2 linguri din aluat in fiecare forma.

Se coace la foc mediu timp de 20-25 min.

Intre timp se pregateste crema de mure, eu am avut fructele congelate si le-am scos cu doua ore inainte. Tot atunci se pune si zaharul peste ele pentru a-si lasa siropul.

Se dau murele prin blender apoi prin strecuratoare pentru a separa semintele de sirop.

Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu siropul.

Se scot briosele din cuptor si se lasa 15 min. la racit apoi se orneaza cu crema si bomboane.

TIPS-URI

1

Pentru aroma brioselor se poate folosi si coaja rasa de lamaie sau esente.

2

Se pot obtine briose dragalase si gustoase daca sunt decorate cu pasta de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]