Budincă de pâine

de LC in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 4038 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză dulce
  • 250 g zahăr
  • o mână de stafide
  • 8 ouă
  • 500 ml lapte
  • zahăr vanilat
  • 30 g unt
  • un praf sare
  • o pâine tăiată în felii cât mai egale ( de preferat pâine toast)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de pâine:

Feliile de pâine le-am tăiat în două, transversal.

Am bătut 6 ouă cu sarea și laptele.

Brânza dulce am amestecat-o cu zahărul, zahărul vanilat, cele două ouă rămase și stafidele. Am uns bine cu unt un vas de yena dreptunghiular, destul de adânc. Feliile de pâine le-am tăvălit în compoziția obținută din ouă și lapte..și le-am așezat în tavă una lângă alta, lipite, fără a le stoarce. De asemenea am tapetat și marginile vasului cu aceste felii de pâine.

Apoi am turnat jumătate din compoziția de brânză peste care am adăugat încă un strat de pâine înmuiat de data aceasta stoarse bine, apoi brânza rămasă si ultimul strat de pâine îmbibat. Deasupra am împrăștiat câțăva fulgi de unt. Se dă forma la cuptor timp de 45 de minute până se rumenește ușor.

Se răstoarnă budinca pe un platou, însă trebuie lasată acoperită până se mai răceste puțin...după care ridicăm vasul și budinca va fi gata de servit. Presărăm zahăr pudră...Eu am servit și cu dulceață de căpșuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de pâine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]