Budinca de taitei cu branza sau Vargabeles

de simona72 in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 17737 vizualizari

 

De curand am aflat ca la budinca asta de taitei ii spune asa... de la Corinutza am aflat si da, intradevar, este foarte buna. Simplu de preparat, satioasa si buna pentru intreaga familie.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr paste lasagnette de la Barilla
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 gr branza de vaci(eu am facut-o in casa)
  • 4 linguri smantana grasa
  • 50 ml ulei de floaraea soarelui
  • 1 lingurita amestec de condimente pudra sau vanilie
  • 1-2 linguri unt
  • pentru bezeaua de deasupra:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de taitei cu branza sau Vargabeles:

Pastele sunt niste tagliatele, adica un fel de taitei mai lati. Se fierb in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare si devin ca o crema. Se adauga in fir subtire uleiul in timp ce mixam. Adaugam smantana si branza de vaci si mixam la viteza medie pana se desface branza si se incorporeaza in oua. Se adauga vanilie sau condimente dupa gust, tagliatelele fierte si strecurate, se amesteca totul cu o spatula. Compozitia se pune intr-un vas termorezistent uns cu 1-2 linguri unt. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. 

Pentru bezea: se mixeaza albusurile cu un praf de sare pentru 2 minute, se adauga zaharul si se continua mixarea pana se topeste zaharul si se formeaza o bezea ferma. Se pune bezeaua peste budinca care a stat 20 minute la cuptor si se mai lasa inca 10 minute, pana se rumeneste bezeaua. Se lasa sa se racoreasca budinca, se portioneaza si se serveste.

Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

se pot adauga stafide sau alte fructe uscate sau confiate

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de taitei cu branza sau Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]