Bulz moldovenesc

de Krystyan Trendy in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2013 | 8694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita de sare
  • 300 g malai
  • 100 g branza de burduf
  • 1 oua
  • 2 -3 cuburi de branza topita
  • 1-2 carnaciori afumati
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz moldovenesc:

Mamaliga se prepara astfel:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.

Cand mamaliga este aproape gata se amesteca cu branza de burduf  si se decoreaza uniform cu rondele de carnaciori.Apoi se unge o tava cu unt ,se aseaza uniform mamaliguta,se lasa 15 minute la cuptor apoi se adauga oul batut amestecat cu branza topita si putina sare.

Mai lasam 5-10 minute in cuptor,apoi scoatem tava pe un tocator,lasam putin sa se zvante  si bulzul este gata pentru a fi servit! 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz moldovenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]