Burek cu branza de burduf

de Ubulika in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2012 | 10137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta Linco
  • ulei pt uns foile
  • 500 branza de burduf
  • 3 oua
  • 200 smantana
  • apa minerala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek cu branza de burduf:

Umplutura:

Amestecam branza rasa, 2 oua  batute si 150ml de smantana.

Intr-o tava unsa cu unt  intindem 4 foi,pe ultima de sus o ungem cu ulei,apoi punem un sfert de umplutura. Alternam tot cate 4 foi si umplutura, ultimul rand sa fie de foi. (Eu am facut doar 3 randuri a cate 4 foi). Se unge ultima foaie cu ulei. Cu un cutit bine ascutit portionam placinta .

Facem un amestec dintr-un ou, 50 g smantana, 50 ml de apa minerala si il turnam deasupra. Se baga la cuptor 35-40 minute la foc mediu pana se rumeneste frumos. In timpul coptului placinta se umfla destul de tare, dar se lasa cand o scoatem. Se serveste calda sau rece.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se inteapa aluatul cu furculita ca sa nu se umfle prea tare

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

simo_brkic 1

16.04.2012, 21:25

sa inteleg ca ai fost prin zonele cu Burek?mmmmm IL ADOR!!!! =)

Ubulika 1

17.04.2012, 08:29

babi5 1

13.06.2013, 20:42

Bun burekul este traditional de la Sirbi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Flan de dovlecel