Cake sarat cu somon si praz

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 20 Feb 2010 | 4889 vizualizari

 

Pentru cina de aseara am facut acest cake sarat si l-am servit cu o salata .A fost o cina lejera si aromata, una din combinatiile mele preferate. Am gasit aceasta reteta intr-o carte de bucate de aici si am ajustat putin cantitatile in functie de gusturile casei.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml de smantana lichida,
  • 4 oua,
  • 160 de grame de faina,
  • 75 ml ulei( puteti reduce la 50ml),
  • un plic de praf de copt,
  • piper,
  • sare,
  • 250 de grame de file de somon taiat cubulete( puteti inlocui cu alt peste) ,
  • partea alba de la un  praz,
  • 40 grame de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake sarat cu somon si praz:

 Se taie cubulete somonul iar prazul , curatat si spalat in prealabil, se taie in doua  si apoi se feliaza fin. Se caleste in unt topit prazul pentru cateva minute si apoi se adauga somonul.

  Se codimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mediu pana isi schimba si somonul culoarea . 

  Separat intr-un vas adanc mixam ouale cu putina sare si smantana. Adaugam apoi  smantana lichida si faina amestecata cu praful de copt. Punem peste prazul  si somonul calit si amestecam incet cu o spatula.

  Turnam compozitia intr-o forma de cake  pensulata cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coacem la foc acesta  timp de 35-45 de minute, daca observati ca se prea rumeneste acoperiti cu o folie de aluminiu, la mine nu a fost cazul.   Timpul de coacere poate sa difere putin in functie de cuptor .

   Noi l-am servit cu o salata asortata facuta din salata verde, castravete si ardei rosu. Am asezonat-o cu 100 ml de apa in care am pus o lingurita de miere, putina sare,  o lingura de otet , o lingura de verdeata uscata pentru salate. A fost o cina delicioasa .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake sarat cu somon si praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sylvia 1

22.02.2010, 09:56

Ma bucur ca va place o sa mai postez cake-uri sarate ca fac destul de des, noua ne plac f mult. Multumesc pentru aprecieri si voturi

Sylvia 1

22.02.2010, 09:59

Andrea nu este din colectia care zici tu, este o carte intitulata " Le meilleur de la cuisine" vol 1 "Légumes" o colectie recomandata de Georges Blanc, chef de cuisine de trei stele dar nu asa mediatizat ca si Jamie si altii

gospodinadecriza 1

22.02.2010, 16:00

Suuuper si asta. Si mie imi plac, numai ca se cam lipesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza si gris