Caponata cu amuse bouche

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 28 Aug 2012 | 4837 vizualizari

 

Tot nume ciudate,caponata e traditional siciliana si renumita,adica un fel de zacusca ca la noi acasa,asa cum face fiecare in modul sau,eu am incercat de data asta cu pere bine facute,mature si bune sucoase,americanii tot abina verdeturile cu fructele,eu de ce nu..a iesit bun si dulceag,mai bun ca si cu ceapa rozolita intr-adevar,eu sunt intoleranta la ceapa si ma arde la stomac,prefer fara,dar de data asta chiar am gasit solutia mai dulceaga la zacusca,iar cele doua amuse bouche mi-au ramas de la reteta precedenta,si le-am gustat dupa zacusca mea,sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2 dovlecei
  • 3 rosii
  • 3 pere mici
  • frunze de busuioc
  • ulei de masline
  • sare
  • 2 linguri de vin rosu dulce
  • daca vrem ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata cu amuse bouche:

1.Se pregateste o tigaie in care se pun vinetele taiate cubulete, dovleceii, rosiile curatate de coaja si perele curatate si ele.

2.Se lasa la copt cu ulei de masline, sare, ardei iute si vin rosu pana se inmoaie toate, cam 30 minute aproximativ, frunzele de busuioc se pun la urma pentru un gust mai puternic.

3.Se aseaza in farfurie si se decoreaza cu cateva amuse bouche.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata cu amuse bouche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro