Caponata siciliana

de Toamna07 in Mancaruri de post, 3 Feb 2014 | 9265 vizualizari

 

Am luat la rasfoit Meniul Perfect al lui Gordon Ramsay si mi-a atras atentia aceasta tocanita italiana,chiar deosebita daca o serviti cu paine taraneasca !

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 vanata mare taiata bucati
  • 4 tulpini de telina Apio taiate
  • 1 ardei gras rosu,fara seminte si taiat cubulete
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa taiata mare
  • 5 rosii mari tocate cuburi
  • 3-4 catei de usturoi,tocati
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 150 g masline verzi (de preferat fara samburi)
  • 50 g capere scurse
  • 2 linguri otet balsamic sau otet de vin rosu
  • 2 linguri zahar tos
  • busuioc verde (eu nu ma avut)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata siciliana:

Incingem uleiul de masline intr-o tigaie mare cu baza grea si stabila si punem in ea bucatile de vanata,ceapa,telina si ardeiul cu putina sare si piper.

Le sotam pe foc mare timp de 5 minute.
Adaugam rosiile impreuna cu usturoiul,zaharul,otetul,maslinele si caperele.
Lasam legumele la foc mare 8-10 minute,amestecand din cand in cand.Dam la o parte de pe foc,lasam putin sa se racoreasca si apoi presaram busuioc tocat.
Servim caponata cu paine de tara.

Grozava !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata siciliana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline