S-a dat startul la desertul cu capsuni si pentru ca iubesc capsunile le prepar in diverse feluri , aceasta combinatie imi place cel mai mult, capsuni, crema fina de vanilie si frisca....
Preparam crema de vanilie:
Punem ouale, 150 gr. zahar si vanilia in vasul de mixer si amestecam totul foarte bine. Adaugam si faina( amidonul) si cateva linguri de lapte pentru a subtia compozitia.
Fierbem laptele si cand incepe sa dea in clocot, micsoram flacara si turnam in fir subtire compozitia cu ou amestecand cu grija.
Lasam pe foc in jur de zece minute avand grija sa amestecam sa nu se prinda crema de vas.
Dam la rece.
Preparam si frisca.
Din 500 gr capsuni si restul de zahar facem un piure la mixer.
Cand crema de vanilie s-a racit, luam paharele pregatite dinainte si le umplem dupa imaginatie, eu am pus in diverse feluri, primul strat de crema de vanilie, deasupra am taiat felii de capsuni, apoi piureul de capsuni, din nou felii de capsuni, crema de vanilie, felii de capsuni si frisca. Frau liber la decor.
Se mai pune din nou la rece si se serveste cu mare placere..e delicios!