Caramele de casa

de abstract01 in Dulciuri, 22 Dec 2013 | 9325 vizualizari

 

o reteta simpla si pentru toata familia

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar tos
  • 260 g zahar brun
  • 400 g frisca sau frisca lichida vegetala (Hulala)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 30 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramele de casa:

Se topeste untul intr-o oala, se adauga zaharul si se lasa la foc mic, amestecand continuu, pana se caramelizeaza (5-10 min.).

Cand s-a topit, se ia de pe foc si se dauga frisca si zaharul vanilat. Se lasa sa clocoteasca la foc mic timp de 40 de min. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu folie de silicon/hartie de copt. Dupa ce s-a racit, se taie bucati mici.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

inainte de fiecare taietura cutitul se pune sub jet de apa rece

2

compozitia se poate folosi si ca sos pentru clatite

3

daca vreti sa testati cand sunt gata caramelele introduceti o picatura in apa rece, daca ramane tare atunci caramelele pot fi luate de pe foc daca nu, le mai puteti fierbe putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramele de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caramele din lapte condensat